American Cherry Pie

de Toamna07 in Prajituri, 29 Iun 2012 | 3435 vizualizari

 

Acesta este un desert american clasic .

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 125 g unt
  • 90 g zahar tos, plus o cantitate suplimentara pentru a presara pe deasupra
  • 1 ou mare
  • 250 g faina
  • 1 ou mediu,batut cu 1 lingura de apa,pentru glazurat
  • Umplutura :
  • 1 kg de cirese coapte,fara samburi
  • 100 g zahar tos
  • 3 linguri de amidon
  • 25 g unt ,cubulete
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA American Cherry Pie:

Amestecati untul cu zaharul in robotul de bucatarie,pana se omogenizeaza.Adaugati oul si amestecati 30 de secunde . Puneti faina si mai amestecati cateva secunde,pana cand aluatul devine uniform . Framantati aluatul pe o suprafata tapetata cu faina . Formati o minge,inveliti-o in folie alimentara si lasati-o la frigider min. 30 de minute.


Impartiti aluatul in doua bucati ,una de doua ori mai mare decat cealalta .Rulati bucata mare pe o suprafata tapetata cu putina faina pana capata grosimea unei monede. Potriviti-o intr-o tava de placinta cu diametrul de 23 cm , indepartand coca in exces de pe margini. Lasati-o la frigider 30 de minute.



Preincalziti cuptorul la 220 grade .


Pentru umplutura ,amestecati ,ciresele intr-un bol ,cu zaharul si amidonul,apoi asezati-le in mod uniform pe suprafata placintei .Acoperiti cu bucatele de unt intreaga suprafata a umpluturii. Ungeti marginile aluatului cu ou .


Rulati restul de aluat si taiati-l fasii lungi,cu latimea de 1 cm. Aranjati fasiile deasupra placintei sub forma de gratar,indepartand tot aluatul care atarna pe margini. Ungeti cu ou suprafata placintei si presarati deasupra zahar tos .


Dati placinta la cuptor 10 minute,apoi mcsorati flacara si o mai lasati 40 de minute,pana cand aluatul se rumeneste ,iar umplutura incepe sa bolboroseasca.


Lasati-o sa se raceasca ,apoi o puteti servi cu inghetata de vanilie.



Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "American Cherry Pie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Toamna07 1

01.07.2012, 17:17

A fost excelenta ;am refacut-o si pentru musafiri !
A disparut rapid !

Multumesc !

Sim0na 1

02.07.2012, 09:54

Bine ca ai refacut-o, poate asa apuc si eu o feliuta!

mirela0911 1

03.07.2012, 12:45

Cred ca a fost delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Placinta crocanta cu cirese