American Cherry Pie

de Toamna07 in Prajituri, 29 Iun 2012 | 6289 vizualizari

 

Acesta este un desert american clasic .

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 125 g unt
  • 90 g zahar tos, plus o cantitate suplimentara pentru a presara pe deasupra
  • 1 ou mare
  • 250 g faina
  • 1 ou mediu,batut cu 1 lingura de apa,pentru glazurat
  • Umplutura :
  • 1 kg de cirese coapte,fara samburi
  • 100 g zahar tos
  • 3 linguri de amidon
  • 25 g unt ,cubulete
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA American Cherry Pie:

Amestecati untul  cu zaharul in robotul de bucatarie,pana se omogenizeaza.Adaugati oul si amestecati 30 de secunde . Puneti faina si mai amestecati cateva secunde,pana cand aluatul devine uniform . Framantati aluatul pe o suprafata tapetata cu faina . Formati o minge,inveliti-o in folie alimentara si lasati-o la frigider min. 30 de minute.

Impartiti aluatul in doua bucati ,una de doua ori mai mare decat cealalta .Rulati bucata mare pe o suprafata tapetata cu putina faina pana capata grosimea unei monede. Potriviti-o intr-o tava de placinta cu diametrul de 23 cm , indepartand coca in exces de pe margini. Lasati-o la frigider 30 de minute.

Preincalziti cuptorul la 220 grade .

Pentru umplutura ,amestecati ,ciresele intr-un bol ,cu zaharul si amidonul,apoi asezati-le in mod uniform pe suprafata placintei .Acoperiti cu bucatele de unt intreaga suprafata a umpluturii. Ungeti marginile aluatului cu ou .

Rulati restul de aluat si taiati-l fasii lungi,cu latimea de 1 cm. Aranjati fasiile deasupra placintei sub forma de gratar,indepartand tot aluatul care atarna pe margini. Ungeti cu ou suprafata placintei si presarati deasupra zahar tos .

Dati placinta la cuptor 10 minute,apoi mcsorati flacara si o mai lasati 40 de minute,pana cand aluatul se rumeneste ,iar umplutura incepe sa bolboroseasca.

Lasati-o sa se raceasca ,apoi o puteti servi cu inghetata de vanilie.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "American Cherry Pie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Toamna07 1

01.07.2012, 17:17

A fost excelenta ;am refacut-o si pentru musafiri !
A disparut rapid !

Multumesc !

Sim0na 1

02.07.2012, 09:54

Bine ca ai refacut-o, poate asa apuc si eu o feliuta!

mirela0911 1

03.07.2012, 12:45

Cred ca a fost delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta crocanta cu cirese