Briose cu morcov si dovlecel

de Poliana in Aperitive / Garnituri, 30 Iul 2012 | 7423 vizualizari

 

Iar dovlecel? Normal ca da, este in plin sezon si eu vreau sa profit din plin de bunatatea lui. Dar nu l-am lasat singur nici de data asta, am mai pus langa el si alte legume delicioase.
Ce am pregatit aici? Niste briose aperitiv delicioase, pufoase si care isi pastreaza gustul si prospetimea pana la 3-4 zile (asta in caz ca rezista atatea zile fara a fi mancate :P). Sunt perfecte pentru zilele cand aveti musafiri, deoarece se fac foarte repede si cu siguranta vor trece la fel de repede.

 

INGREDIENTE

  • 70 ml ulei
  • 200 gr faina
  • 100 gr morcov razuit fin
  • 100 gr dovlecel
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 80 gr cas de oaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper (optional)
  • 2 oua mari
  • 240 ml lapte
Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu morcov si dovlecel:

Prea mult de lucru nu avem la reteta asta, dupa cum am mai zis. Ce trebuie sa facem?

In primul rand curatam morcovul si dovlecelul de coaja si le trecem prin razatoare.Morcovul pe razatoarea cu gauri mici si dovlecelul pe partea cu gauri mari. Puteti sa le faceti si la robot daca doriti, eu n-am vrut sa-l pun in functiune, ci sa fac treaba separat pentru fiecare, ca sa nu fie cu suparare :P

Casul il dam de asemenea pe razatoarea cu gauri mari si-l punem peste dovlecel si morcov. Taiem patrunjelul marunt si-l punem peste compozitie. Adaugam sare si piper si amestecam cu telul pentru omogenizare.

Separat cernem faina impreuna cu bicarbonatul si praful de copt.

Ouale le batem usor cu telul. Peste ele turnam laptele si uleiul si amestecam din nou.

Bun, acum avem cam tot ce ne trebuie. Mai lipseste sa pregatim tava de briose cu hartiute speciale (sau o ungem si tapetam cu faina).
Mie mi s-a parut cam multa compozitie pentru 12 briose, asa ca am mai pregatit si 4 forme de silicon, de care sunt foarte multumita ca le-am achizitionat pentru ca sunt salvarea mea in situatii de genul asta. Asa nu am fost nevoita sa coc doua ture de briose, ci am rezolvat cu toate dintr-un foc ;)

Da, m-am luat cu alte vorbe si n-am terminat treaba. Avem pregatite toate cele trei compozitii. Turnam compozitia cu oua si lapte peste cea de legume si amestecam bine. La final adaugam faina si amestecam usor pana la omogenizare. Umplem formele de briose pana la 3/4 din capacitate si dam la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru 25-30 de minute. Sa nu le lasati mai mult de 30 de minute pentru ca le veti usca prea tare :) Scoatem tava din cuptor si le mai lasam 10 minute la odihna, dupa care putem sa le scoatem din forma.

Le putem servi cu un sos de smantana, sau cu cas razuit (mie asa mi-au placut cel mai mult, si am mai alaturat si o rosie delicioasa langa :P), sau mai bine imi ziceti voi ce credeti ca ar merge cel mai bine langa ele.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu morcov si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

pe 13.06 la 18:56

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

pe 13.06 la 18:51

Cartofi gratinați cu gorgonzola

pe 13.06 la 18:43

 Varza noua cu sorici ( si altele )

pe 13.06 la 14:45

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Briose cu branzeturi