Tarta cu ciuperci, peste si masline

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 27 Ian 2016 | 1839 vizualizari

 

Imi place mult sa ma joc cu aceste retete de tarte sarate. Dau cate o raita prin frigier, ma uit ce am, ce cu ce  se combina si mereu reusesc sa obtin un rezultat delicios. In plus, sunt tare faine de luat la pachet, iar eu asta caut de multe ori, ca preparatul ce il fac sa fie luat si la pachet!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 110 gr unt
    • 180 gr faina
    • 2 linguri apa rece
    • un praf de sare
    Umplutura:
    • 1 borcan mic ciuperci taiate
    • 1 ceapa
    • 350 gr sardine in sos tomat
    • 100 gr masline negre fara samburi
    • 2 linguri parmezan ras
    • 100 gr cascaval
    • 1 ou
    • 1 rosie mare
    • sare
    • piper
    • 2 linguri ulei
    • crengute de cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciuperci, peste si masline:

Aluatul:

Untul rece si taiat cubulete il punem intr-un bol.

Punem sarea, faina si framantam cu mana.

Adaugam si cele 2 linguri de apa, framantam si vom obtine un aluat omogen.

Formam o bila din el, il invelim in folie si il dam la frigider.


Umplutura:

Curatam ceapa si o tocam marunt.

Ciupercile le scurgem de zeama, le spalam bine, le punem intr-un servetel sa se mai absoarba din apa.

Incingem uleiul intr-o tigaie, punem ceapa, ciupercile, le innabusim 2 minute.

Turnam o canita cu apa, lasam la foc potrivit sa scada lichidul. Cand este gata, dam tigaia deoparte.

Sardinele le scoatem din conserva, le desfacem pe jumatate si le scoatem oasele. Puteti folosi ton sau alt peste, ce va place!

Maslinele le taiem rondele.

In tigaia cu ciupercile sotate, punem sardinele cu tot cu sos, maslinele, sare si piper. Amestecam usor.


Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

Scoatem aluatul din frigider si pregatim doua vase mai mici de ceramica (sau puteti face intr-un singur vas mai mare).

Impartim aluatul in doua, punem jumatate in fiecare vas si cu degetele il intindem, formand si o mica bordura pe peretii vaselor.

Batem oul spuma, turnam in fiecare vas.

Punem umplutura pe fiecare tarta, o nivelam.


Taiem rosia felii, le asezam peste tarta.

Presaram cascaval ras, apoi parmezan si asezam cate 2-3 crengute de cimbru deasupra.

Dam vasele in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc deasupra tartele.


Cand sunt gata, le scoatem din cuptor, le lasam sa se racoreaca putin, apoi servim.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciuperci, peste si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

Rocsi 1

05.02.2016, 21:15

Multumesc Dantes

Panacris 1

14.04.2016, 07:52

Buna trebuie să fi fost

Rocsi 1

14.04.2016, 10:36

Multumesc Crisule

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciuperci