Aperitiv tarta cu ciuperci si spanac

de Oana in Aperitive / Garnituri, 20 Apr 2018 | 6985 vizualizari

 

O gustare super, super buna! O tarta delicioasa!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 g faina
  • 200 ml apa
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 linguri ulei
  • 50 g unt
  • ½ lingurita sare

Umplutura:

  • 250 g ricotta
  • 100 g branza feta
  • 100 g frunze baby spanac
  • 3 ciuperci mai mari
  • 3 oua mari
  • 2 linguri ulei
  • sare si piper dupa gust
  • ¼ lingurita nucsoara rasa
  • ½ lingurita oregano uscat
  • ½ lingurita usturoi granulat
  • 4 linguri mac
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu ciuperci si spanac:

Se pregateste mai intai aluatul. In apa calduta se dizolva drojdia. In bolul cu faina se amesteca sarea, untul moale si uleiul. Se adauga treptat apa si se framanta aluatul pana nu se mai lipeste de maini. Se mai presara cu faina daca este cazul. Se lasa apoi sa creasca in bolul uns cu ulei, acoperit cu un prosop, intr-un loc caldut.

Intre timp se pregateste umplutura. Se spala spanacul si se opareste cu apa fierbinte pentru 2 minute. Se scurge bine. Se taie ciupercile si se calesc in ulei incins, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, usturoi granulat si oregano uscat. Se lasa 5 minute sa se inmoaie si se scurge zeama lasata. Se lasa apoi deoparte.

Intr-un bol mai mare se bat ouale cu un tel, se sfarama branza feta cu mana, se adauga ricotta si se omogenizeaza bine. Se adauga spanacul. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si nucsoara proaspat rasa.

Se scoate aluatul din bol si se imparte in doua. Din jumatate se intinde o foaie pentru baza tartei, de marimea unei tavi rotunde de 22 cm. Se unge tava cu ulei si se pune aluatul in forma si pe peretii ei. Se rastoarna compozitia de branza si spanac. Se niveleaza usor si se pun deasupra ciupercile.

Din restul de aluat se taie 5 fasii si se modeleaza sub forma de snur, de grosimea unui deget. Se pune macul intr-o farfurie intinsa si se tavalesc snururile de aluat. Daca macul nu se lipeste cum trebuie, se unge aluatul cu putin ulei. Se pun apoi snururile de aluat pe un tocator si se taie cu o foarfeca in zigzag (vezi poza). Se asaza apoi deasupra tartei si se coace la 160 grade pentru 30-40 de minute, pana este inchegata bine si aluatul este usor rumen.

Se lasa sa se raceasca si apoi se feliaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu ciuperci si spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

02.05.2018, 17:21

Imi plac ingredientele . Imi place asezonarea . Cu placere as servi o feliut , ba chiar doua

kytz 1

12.05.2018, 10:29

Arată bineeeee!!!

Ina 1

12.05.2018, 21:53

tare mult imi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv coltunasi cu carne tocata preparati la cuptor