Briose cu "motz"din ganache de ciocolata amaruie si frisca

de gaby_duceag in Dulciuri, 2 Oct 2011 | 4640 vizualizari

 

Am facut ieri un tort. Nu pentru mine :)
Danut m-a intrebat : si pentru noi..nimic?
Ca sa nu fac briose simple (desi sunt grozav de bune si asa si recomand din suflet reteta; am preluat-o de la Iancu Lubita), le-am ornat cu crema si frisca ramase de la tort , transformandu-le intr-un desert fin, delicios.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente
  • 3 oua
  • o cana si 1/3 faina alba (200 gr)
  • 100 gr zahar
  • o lingurita praf copt
  • 100 gr unt
  • 60 ml lapte
  • ganache de ciocolata amaruie
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu "motz"din ganache de ciocolata amaruie si frisca:

Pentru briose nu am facut decat sa pun toate ingredientele intr-un bol si sa le mixez timp de 3 minute.

Mentionez ca untul era la temperatura camerei.

Am obtinut o compozitie cremoasa si lucioasa pe care am repartizat-o-n formele tapetate cu hartiute speciale pentru briose.
Le-am lasat 15-20 min la foc mic, pana au crescut si s-au rumenit frumos.
Nu umpleti formele ci puneti compozitie pana la jumatatea formei pentru ca ele vor creste.

Le-am lasat sa se raceasca complet, am pus peste ele ganache si frisca si le-am dat la rece.

Pentru cine nu stie ce este ganache, mentionez ca e o crema fina , pufoasa si simplu de facut, cu ciocolata.
Se pregatesc cantitati egale de ciocolata si frisca lichida (in functie de cat aveti nevoie, fie pentru ornat, fie pentru un tort unde bineinteles veti mari cantitatile).
Daca o doriti mai cremoasa cantitatea va fi de  2:1 ,doua parti frisca una ciocolata (de ex 200 ml frisca, 100 gr ciocolata) iar daca o doriti mai tare cantitatea utilizata va fi 1:1 (cata ciocolata, atata frisca)
Puneti frisca intr-un vas , la foc mic, si lasati pana ajunge la punctul de fierbere.
(nu trebuie sa clocoteasca!)
Dati deoparte, adaugati ciocolata (amaruie, cu lapte, alba - de care preferati) facuta bucatele si amestecati pana se topeste complet.
Raciti bine apoi o dati la frigider pentru cateva ore bune (e preferabil peste noapte).
Scoateti vasul si mixati crema pana ce ajunge la consistenta dorita si necesara pentru ceea ce aveti nevoie.
Se orneaza tare fain cu ea mai ales daca folositi ciocolata amaruie pentru ca nu mai contine si ea lapte si devine foarte ferma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu "motz"din ganache de ciocolata amaruie si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinta cu lobodă, telemea și mărar

de RODIMUR 8

ieri la 20:39

Gazpacho: Rețeta simplă și rapidă pentru o supă delicioasă de vară

pe 21.06 la 16:31

Placinte daneze cu caise - Un desert rapid si delicios

pe 21.06 la 15:41

Tarta cu ciocolata, visine si cirese - Un desert delicios cu fructe

de laura_n 7

pe 21.06 la 14:34

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

Panacris

345 puncte

Valclaudia

218 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Savarine