Briose cu portocala

de Andreea Caroline in Dulciuri, 29 Apr 2014 | 1000 vizualizari

 

Sunt atit de pufoase si aromate ... Se fac usor,ingrediente putine si la indemana oricui.Merita incercate :)

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 150 gr zahar tos
  • 60 gr unt la temperatura camerei
  • 175 ml lapte
  • 230 gr faina alba tip '00'
  • 1\2 plic praf de copt
  • 1 lingura plina cu coaja rasa de portocala
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu portocala:

Punem intr-un bol zaharul impreuna cu oul si mixam pana ce devin o compozitie cremoasa si de culoare alba .


Punem untul si mixam in continuare. ( daca uitati sa scoateti din timp untul din frigider ,puneti-l intr-un vas si topiti-l la foc mic sau la microunde si apoi lasati-l sa se racoreasca ).


Adaugam apoi laptele rece si amestecam usor.


Punem faina si praful de copt iar la urma adaugam coaja rasa de portocala.


Amestecam bine toate ingredientele.


Turnam compozitia in tava pentru briose si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 15-20 minute.


Pana au crescut frumos si s-au aurit la suprafata.Pentru a fi siguri ca s-au copt faceti. testul cu scobitoarea.


Dupa preferinta puteti presara zahar pudra insa sunt destul de dulci si parfumate.

 

TIPS-URI

1

Untul se poate inlocui cu margarina.

2

Testul cu scobitoarea: introsuceti o scobitoare in mijlocul briosei iar daca scobitoarea iese curata inseamna ca briosa e coapta.Daca scobitoarea are din compozitie inseamna ca inca trebuie coapta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Andreea Caroline 1

30.04.2014, 15:20

Va multumesc

Nicole28 1

30.04.2014, 16:32

Yamiii

Andreea Caroline 1

30.04.2014, 22:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose cu portocala