Briose cu portocale si alune

de BakeUpArtist in Dulciuri, 25 Dec 2016 | 1979 vizualizari

 

Mirosul de portocală este specific de Crăciun la noi în casă, așa că am folosit-o din belșug în acest desert delicios.   

 

INGREDIENTE

  • 3 oua;
  • 200 g faina;
  • 150 g zahar;
  • 1 lingurita vanilie;
  • 80 g unt gras;
  • coaja de la o portocala;
  • piureul de la o portocala;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • 10 g nuci prajite;
  • 100 g alune prajite;
  • 1 praf de sare;
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu portocale si alune:

- Se separă albușurile de gălbenușuri; gălbenușurile se mixează cu sarea și jumătate din cantitatea de zahăr;


- Se adaugă vanilia, coaja de portocală și se mixează bine, până se obține o cremă deschisă la culoare;


- Apoi se adaugă treptat untul topit și piureul de portocală și se mixează din nou;


- Acum se îngroașă compoziția, adăugând praful de copt și făina treptat;


- Se adaugă nucile și alunele prăjite, lăsând o mică parte pentru decor;


- Separat, se mixează ouăle cu cealaltă jumătate de zahăr până se obține o bezea tare;


- Se încorporează albușurile în aluat ușor, folosind o spatulă;


- Se umple formele de brioșe, lăsând 1/3 loc pentru creștere și se decorează cu bucăți de alune prăjite;



- In cuptorul preincalzit se coc pentru aprox. 35 de minute; se testeaza cu scobitoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu portocale si alune" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

kytz 1

27.12.2016, 15:10

Rahela Velicu 1

09.01.2017, 11:46

- Andreea - 1

19.12.2018, 18:14

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

8247 puncte

Rocsi

4922 puncte

Constelatialeu

4723 puncte

RODIMUR

3513 puncte

Ksenya

2276 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri catelusi