Briose cu ricotta si glazura de ciocolata

de angyb in Prajituri, 9 Mai 2013 | 2935 vizualizari

 

Cum barbatelul meu de cate ori vine acasa cauta prin frigider ceva dulce azi i-am pregatit briose .Reteta am vazut-o zilele trecute intr-un serial pe care il urmaresc mereu si la sfarsit prezinta cate o reteta.

 

INGREDIENTE

Pt.briose:

  • 350 g ricotta
  • 3 oua
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de zahar
  • 1 plic de drojdie pt.dulciuri(sau praf de copt)
  • coaja rasa de lamaie

Pt.glazura:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt

Pt.uns:

  • Unt
  • faina alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ricotta si glazura de ciocolata:

Separam galbenusurile de albusuri.

Amestecam galbenusurile cu ricotta,zaharul,coaja de lamaie,faina si drojdia. Batem spuma albusurile cu un praf de sare si le adaugam peste amestecul de ricotta si amestecam de sus in jos.

Ungem formele de briose cu unt si le tapetam cu faina alba . Turnam compozitia obtinuta in forme pana la jumatatea formelor. Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 30 de minute.Le lasam sa se raceasca dupa care le scoatem din forme.

Intre timp topim pe baie de abur ciocolata cu untul si cand briosele s-au racit turnam cate 2,3 lingurite de ciocolata desupra.

 

TIPS-URI

1

Daca le doriti mai dulci puneti mai mult zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ricotta si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

katty

5333 puncte

Rocsi

4428 puncte

Constelatialeu

3656 puncte

mihaelar63

3377 puncte

dantes

2307 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose cu fructe confiate