Briose cu ricotta si glazura de ciocolata

de angyb in Prajituri, 9 Mai 2013 | 1402 vizualizari

 

Cum barbatelul meu de cate ori vine acasa cauta prin frigider ceva dulce azi i-am pregatit briose .Reteta am vazut-o zilele trecute intr-un serial pe care il urmaresc mereu si la sfarsit prezinta cate o reteta.

 

INGREDIENTE

Pt.briose:

  • 350 g ricotta
  • 3 oua
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de zahar
  • 1 plic de drojdie pt.dulciuri(sau praf de copt)
  • coaja rasa de lamaie

Pt.glazura:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt

Pt.uns:

  • Unt
  • faina alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ricotta si glazura de ciocolata:

Separam galbenusurile de albusuri.


Amestecam galbenusurile cu ricotta,zaharul,coaja de lamaie,faina si drojdia. Batem spuma albusurile cu un praf de sare si le adaugam peste amestecul de ricotta si amestecam de sus in jos.


Ungem formele de briose cu unt si le tapetam cu faina alba . Turnam compozitia obtinuta in forme pana la jumatatea formelor. Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 30 de minute.Le lasam sa se raceasca dupa care le scoatem din forme.


Intre timp topim pe baie de abur ciocolata cu untul si cand briosele s-au racit turnam cate 2,3 lingurite de ciocolata desupra.


 

TIPS-URI

1

Daca le doriti mai dulci puneti mai mult zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ricotta si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Hand Mixer Bleu

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

COMENTARII (33)

angyb 1

11.05.2013, 16:33

Rocsi

angyb 1

11.05.2013, 16:33

Mihaela iti multumesc din suflet

diana_k 1

11.05.2013, 20:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert briose pufoase cu ciocolata, pentru cafea