Cozonac pufos si delicios

de sabiradu in Prajituri, 29 Ian 2013 | 9695 vizualizari

 

Dupa o retete grozav de muncita am descoperit o minunatie care creste si da rezultat garantat .

 

INGREDIENTE

  • 2 kg faina plus cca 200 g in functie de faina folosita de preferat cea de prajituri cu trei nule
  • 650 g zahar
  • coaja de la 2 lamai
  • 7 oua
  • 4 plicuri drojdie uscata
  • 150 -200 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1,200 litri lapte
  • Umplutura :
  • 300 g nuca
  • 500 g rahat
  • 3-4 linguri de cacao
  • 200 g stafide
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac pufos si delicios:

Nuca se toaca grosier ,se amesteca cu cacao si zahar (cca 150 g) si apoi cu stafidele. Umplutura este uscata.



Faina ce cerne intr-un vas. Se presara drojdia peste faina Laptele se pune pe foc impreuna cu zaharul si se infierbanta bine apoi se adauga esenta si coaja de lamaie .



Fierbinte se toarna peste faina si se amesteca putin cu lingura .Apoi se adauga ouale batute bune.Se framanta bine si in cazul in care coca este lipicioasa se mai aduaga faina,1 mana sau 2.Apoi se toarna cate putin ulei si se framanta iar coca.Dupa ce nu se mai lipeste de mana se acopera si se lasa la cald la dospit.Aluatul este destul de moale dar creste minunat de bine si repede.



Nu mai trebuie trantit decat de 3-4 ori si gata .Nu mai asuda grinda si nu mai transpira tavanul.



Formam cozonacii,intindem aluatul cu mana si punem pe o parte umplutura cu cacao si pe celalalta rahat taiat bastonase.



Lasam apoi iar aluatul la dospit cca 30-40 de minute si apoi i coacem la foc micut cca 10 minute pana fac crusta apoi la foc mai mare inca 20.In functie de cuptor.Se incearca cu scobitoarea

 

TIPS-URI

1

Aluatul nu trebuie sa fie gros,vartos.

2

Se lasa sa creasca la cald si apoi nu se mai framanta

3

Se intinde cu mana bucata de aluat nu cu merdeneaua

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos si delicios" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300RE

- 550 lei
2499.99 lei
1949.99 lei

Vacuum Blender HB300SV

- 550 lei
2499.99 lei
1949.99 lei

COMENTARII (9)

gaby_gabytza 1

11.03.2013, 10:03

buuun

RuxyRux 1

06.05.2013, 00:06

Grozav cozonac! Paste Fericit!

sabiradu 1

06.05.2013, 07:59

Paste fericit tuturor !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura cu mamaliguta
  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu unt