Tort inghetat de ciocolata si alune

de laylalala in Prajituri, 3 Mai 2010 | 3056 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr ciocolata amaruie, rupta in bucati
  • 300 gr ciocolata cu lapte, rupta in bucati
  • 570 ml frisca lichida
  • 3 linguri miere
  • 6 linguri lichior
  • 100 gr alune de padure, prajite in cuptorul incins pentru aprox.10 minute
  • 180 gr biscuit simpli
  • 1 lingura unt topit + pentru unsul vasului
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inghetat de ciocolata si alune:

Topeste int-un vas, la bain-marie, ambele feluri de ciocolata impreuna cu frisca lichida, ,mierea si lichiorul.Lasa-le sa se raceasca.

Sfarama alunele cu biscuitii intr-un robot de bucatarie, apoi adauga untul topit si amesteca.Unge o folie mare de plastic cu unt si aseaz-o intr-un vas potrivit.Presara o parte din biscuitii si alunele sfaramitate pe fundul si partile laterale ale vasului, apasandu-le pentru a se lipi de vas.Toarna compozitia cu ciocolata in vas, apoi presara deasupra biscuitii cu alunele sfaramitate ramase.

Pune totul la congelator pana ce se va intari.Inainte de servire, rastoarna tortul de ciocolata pe o farfurie de servire si taie-l cu un cutit fierbinte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inghetat de ciocolata si alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Hand Mixer Pink

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

COMENTARII (1)

susu 1

03.05.2010, 19:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34

Cartofi franțuzești

de RODIMUR 1

ieri la 16:32