Brioşe cu scorţişoară şi glazură de ciocolată

de ionix in Prajituri, 19 Oct 2010 | 4270 vizualizari

 

am pornit de la reteta lui Bitza, muffins cu iaurt, dar am modificat cantitatile... mersic...
ah, pana si sotul a mancat :D

 

INGREDIENTE

  • 150 g iaurt
  • 100 ml ulei
  • 150 g zahar
  • 1 pliculet cu praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • circa 10 linguri cu faina
  • 1 ou
  • o lingura cu scortisoara
  • pentru glazura:
  • 3 linguri cu unt
  • o ciocolata amaruie (100 g)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioşe cu scorţişoară şi glazură de ciocolată:

preparare briose:


Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Oul se bate bine impreuna cu iaurtul si un praf de sare. Se adauga treptat uleiul si apoi zaharul, amestecand intruna pana cand se topeste zaharul. Se pune scortisoara si zaharul vanilat iar apoi amestecam bine. Separat amestecam jumatate din cantitatea de faina cu praful de copt, apoi turnam usor peste restul compozitiei. Aluatul trebuie sa aibe consistenta mai groasa decat a smantanei.


Se pregatesc formele de briose, adica se ung cu putin unt si se pudreaza cu faina. Fiecare forma de briosa se umple cam 3/4 din volumul fiecareia, pentru a lasa loc sa creasca. Se coace la foc mediu, in cuptorul preincalzit.


Mie in 15-20 de minute mi-au copt si mi-au iesit 14 briose.


Dupa ce s-au copt le scoatem, dar dupa ce am facut testul cu scobitoarea si le lasam sa se raceasca putin.


Intre timp facem glazura:


Punem ciocolata impreuna cu untul la topit, amestecand intruna pentru a nu se prinde de fundul cratitei. Dupa ce s-a topit, turnam peste briose si lasam sa se raceasca. Se servesc cu lapte caldut sau un ceai.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

cantitatea de faina poate varia in functie de cum este absorbita.. puneti suficient de multa faina cat sa iasa aluatul bun... 

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioşe cu scorţişoară şi glazură de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

ionix 1

19.10.2010, 23:13

@Dia... puuup

Rocsi 1

20.10.2010, 11:17

mai eu stiu k i-a placut mult..mi-=a zis mie ...ha ha ha....

nadina73 1

21.10.2010, 17:44

aha deci si sotu a mancatatunci e oksigur sant bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose Madeira cu ciocolata