Briose Cu Stafide

de Anamaria Cook in Dulciuri, 10 Iun 2012 | 1995 vizualizari

 

Inspiratia BuburuzaBubu, iti multumesc pentru reteta delicioasa, pentru ca am folosit alt fel de faina eu am avut nevoie de putin mai multa si am folosit stafide dar rezultatul a fost incredibil de gustos, s-au mancat toate cum le-am scos din cuptor si s-au racit putin.

 

INGREDIENTE

  • 300g faina
  • o linurita drojdie uscata
  • 50g unt
  • un ou plus un galbenus
  • 120 ml lapte
  • 35 g zahar
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • un pumn stafide
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose Cu Stafide:

Puneti faina cernuta intr-un bol incapator, peste care adaugati ouale, untul la temperatura camerei, praful de sare si zaharul. Faceti o maia din laptele caldut o jumatate de lingurita de zahar si drojdia uscata, lasati cam 5 minute intr-un vas acoperit cu un prosop de bucatarie pana se dizolva drojdia si se formeaza spuma la suprafata apoi adaugati-o peste restul ingredientelor, amestecati pana obtineti o coca moale. La final adaugati o lingura de ulei si framantai pana nu se mai lipeste de maini, lasati la crescut o ora intr-un castron uns cu ulei si acoperit cu un prosop curat.


Cand aluatul a crescut adaugati cealalta lingura de ulei si framantati din nou, apoi presarati stafidele pe suprafata de lucru framantand incontinuu pana incorporati stafidele.


Impartiti aluatul in 12 bile egale si punetile intr-o tava de muffins unsa in prealabil cu putin ulei. Lasati sa creasca in tava cca 30 de minute intr-un loc caldut.


Dupa ce briosele au crescut ungeti cu un galbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte si punetile in cuptorul incins la 170C/325F/gaz3 pentru 15 minute apoi reduceti temperatura la 150C/300F/gaz2 pentru inca 10 minute.


Cand sunt gata scoateti-le pe un prosop curat si lasati-le sa se racoreasca, serviti cu unt si gem de capsuni , simple, sau de ce nu cu crema de vanilie.


POFTA BUNA!!!

 

TIPS-URI

1

Daca vreti sa va iasa mai inalte sau daca folositi o tava de muffins mai mare formati doar 6 bile, eu am avut o tava cu adanciturile mai mici si mi-au iesit 12.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose Cu Stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

_Alina_ 1

11.06.2012, 14:44

Sunt tare frumosele si gustoase!

cocolina 1

11.06.2012, 18:14

iau si eu una arata prea bine

RuxyRux 1

13.06.2012, 20:26

Superbe briosele tale!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulce de leche Cupcakes