Briose cu umplutura din nuca de cocos si mac

de Valclaudia in Dulciuri, 4 Dec 2016 | 795 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua mari de casa + 3 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de apa minerala
  • 8 linguri de ulei din floarea soarelui
  • 1 plic praf de copt
  • 10 linguri faina proaspat cernuta

Umplutura:

  • 2 albusuri
  • 250 gr. zahar pudra
  • 2 linguri seminte de mac
  • 150 gr. nuca de cocos rasa

Glazura alba:

  • 1 albus de ou
  • un praf de sare
  • 100 gr. zahar pudra
  • 1 lingura zeama de lamaie

Decor:

  • 250 ml frisca vegetala lichida
  • colorant rosu
  • colorant verde
  • fluturasi din zahar
Portii: 32
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu umplutura din nuca de cocos si mac:

Preincalzim cuptorul la 180 grade C.


Preparam intai glazura alba si umplutura pentru a putea folosi si galbenusurile ramase la compozitia de blat.


Asadar: Batem spuma albusul cu praful de sare, adaugam zaharul pudra si cand obtinem o spuma ferma, adaugam zeama de lamaie. Lasam deoparte vasul cu glazura acoperit.


Cele doua albusuri se bat impreuna cu zaharul pana se obine o spuma ferma. Adaugam semintele de mac si nuca de cocos, acoperim vasul pana cand folosim umplutura.


Separam ouale pentru blatul brioselor.


Peste albusuri, punem un praf de sare si le mixam in continuu pana obtinem o spuma ferma.


Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si praful de copt pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi uleiul in fir subtire. Turnam si apa, la fel, in fir subtire pana la incorporarea completa.


In amestecul obtinut punem o parte din spuma de albusuri si o parte din faina, amestecam usor cu lingura de lemn, de jos in sus, sa nu se lase spuma. Procedam la fel pana epuizam intreaga cantitate de faina si de spuma.


Asezam hartiutele de briose in formele din silicon si in tava de briose.


Punem cate o lingura de compozitie in fiecare forma, apoi cate o lingurita de umplutura, iar la final acoperim umplutura cu amestec pentru blat.


Dam tavile la cuptor pentru 35 minute, folosim functia de coacere cu ventilatie.


Scoatem briosele coapte din cuptor, apoi din forme, le lasam la racit.


Ungem fiecare briosa cu glazura alba.


Frisca lichida o mixam pana obtinem consistenta dorita.


Impartim cantitatea de frisca in doua, coloram o parte cu rosu si partea ramasa cu colorant verde.


Decoram briosele cu frisca colorata si fluturasi din zahar.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu umplutura din nuca de cocos si mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Gherca Daniela 1

04.12.2016, 21:57

Delicioase!

Rahela Velicu 1

05.12.2016, 15:52

Rocsi 1

05.12.2016, 20:13

Daaa, sunt bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca sau Picnic