Briose daneze

de ionela2682 in Dulciuri, 8 Mai 2010 | 3933 vizualizari

 

reteta inspirata de pe blogul gabrielei cu cateva modificari la aluat!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana lapte,
  • 2 oua,
  • 1 cub de drojdie,
  • cam 100 ml ulei,
  • zahar dupa gust ( 1 cana am pus eu),
  • faina cat cuprinde ( CAM 500-600 G),
  •  arome
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose daneze:

Am dizolvat zaharul si drojdia in lapte ,


am adaugat ouale , arome ( zahar vanilat, esenta de rom, coaja de lamaie )am adaugat faina putin cate putin si am framantat bine pana am obtinut un aluat potrivit pe care l-am lasat la crescut cam 1 1/2 ore ,



dupa care l -am luat iar la intins ,pleznit,rasucit de nici el nu mai stia , adaugand ulei din cand in cand




aluatul format se imparte in 6 bucati egale iar in mijlocul fiecareia se pune umplutura ( cacao, ciocolata, zahar si putin ulei amestecate bine)



se prind capetele ,avand grija ca umplutura sa ramana in interior



si se intinde cu ajutorul unui facalet sau pur si simplu cu mana

se fac pe mijlocul foii obtinute 4-5 taieturi,



se trage de margini si se invarte aluatul obtinandu-se un fel de sul rasucit,



capetele introducandu-le dedesupt



se asaza in tava de briose si se lasa la crescut





se ung cu galbenus amestecat cu putin lapte iar deasupra se presara zahar,


se introduc in cuptor si se coc pana trec testul scobitorii

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose daneze" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

ionela2682 1

08.05.2010, 16:51

sylvia sunt usor de facut dar super gingase! le-am facut imediat ce le-am vazut!

ionela2682 1

08.05.2010, 16:51

bitza da sunt frumoase foc!

Rocsi 1

08.05.2010, 18:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura alba