Briose de ciocolata cu dragoste

de Anastasia in Prajituri, 31 Aug 2011 | 5917 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 130 gr. zahar
  • 100 gr. unt moale
  • 180 gr. faina
  • 150 gr. lapte
  • 200+50 gr. ciocolata
  • 50 gr. nuca ( se pot folosi orice nuci care va plac ) 
  • 1 vanile
  • 1 praf de copt
  • Pentru decor am folosit:
  • 100gr. de ciocolata amaruie,
  • mure si capsune,
  • praf de cacao,
  • inghetata,
  • menta,
  • margelute aurite pentru decorarea deserturilor.
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose de ciocolata cu dragoste:

1. Se mixeaza ouale cu zaharul pana se albesc ca o crema.


2. Se adauga untul moale, 200 gr. de ciocolata topita in lapte fierbinte.


3. Faina cernuta cu praful de copt si vanilia, nucile si cele 50 gr. de ciocolata maruntite de marimea potrivita unui bob de fasole.


4. Compozitia obtinuta se imparte in forme pentru briose unse cu unt si infainate cu faina in prealabil, compozitia se portioneaza, lasand un sfert din forma libera pentru crescut.


5. Briosele se dau in cuptorul preaincalzit la 180 grade Celsius pentru 15 minute pe raftul din mijloc a cuptorului.


Decorarea:


1. Pentru realizarea bastonaselor din ciocolata, topiti 100 gr. de ciocolata la bain-marie, o turnati peste un platou de sticla sau pe o suprafata de fier ( planul de lucru sa nu fie de lemn ), o intindeti cu spatula pentru imbracat tortul sau cu lama pentru constructii ( folosita doar in scopuri pentru cofetarie, noua si curata ), sau cu un cutit lat, stratul de ciocolata intins, trebuie sa fie de 1 milimetru grosime, asteptati pana ce se intareste ciocolata si o impimgeti cu o lama pentru constructie tinand-o perpendicular planului de lucru, impingeti lama de la sine in asa fel ca sa se roteasca un bastonas.


La acest link filmuletul cum am facut bastonasele din ciocolata pentru decor !


http://www.youtube.com/watch?v=IWbzUKdazl4


2. Peste briose se pune cate un bastonas de ciocolata, se pudreaza cu cacao si se pun cateva pomusoare de mure, capsune si cate o frunzulita de menta.


3. Al doilea mod de ornare, se taie capacelul briosei, se pune cate o bila de inghetata, murele si capsunele, frunza de menta si se acopera cu capacelul briosei peste decor.



Mod de servire:


Se serveste calda langa o cafea :)


Este o reteta deosebita pentru ca veti simti toata savoarea ciocolatei si a nucilor intr-o briosa pufoasa si calduta ;)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de ciocolata cu dragoste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Giana 1

21.05.2014, 10:13

Minunate

Panacris 1

27.05.2014, 16:15

bianca92 1

27.08.2014, 19:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fantezie cu ciocolata, lamaie si menta