Briose de ciocolata cu dragoste

de Anastasia in Prajituri, 31 Aug 2011 | 4986 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 130 gr. zahar
  • 100 gr. unt moale
  • 180 gr. faina
  • 150 gr. lapte
  • 200+50 gr. ciocolata
  • 50 gr. nuca ( se pot folosi orice nuci care va plac ) 
  • 1 vanile
  • 1 praf de copt
  • Pentru decor am folosit:
  • 100gr. de ciocolata amaruie,
  • mure si capsune,
  • praf de cacao,
  • inghetata,
  • menta,
  • margelute aurite pentru decorarea deserturilor.
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose de ciocolata cu dragoste:

1. Se mixeaza ouale cu zaharul pana se albesc ca o crema.


2. Se adauga untul moale, 200 gr. de ciocolata topita in lapte fierbinte.


3. Faina cernuta cu praful de copt si vanilia, nucile si cele 50 gr. de ciocolata maruntite de marimea potrivita unui bob de fasole.


4. Compozitia obtinuta se imparte in forme pentru briose unse cu unt si infainate cu faina in prealabil, compozitia se portioneaza, lasand un sfert din forma libera pentru crescut.


5. Briosele se dau in cuptorul preaincalzit la 180 grade Celsius pentru 15 minute pe raftul din mijloc a cuptorului.


Decorarea:


1. Pentru realizarea bastonaselor din ciocolata, topiti 100 gr. de ciocolata la bain-marie, o turnati peste un platou de sticla sau pe o suprafata de fier ( planul de lucru sa nu fie de lemn ), o intindeti cu spatula pentru imbracat tortul sau cu lama pentru constructii ( folosita doar in scopuri pentru cofetarie, noua si curata ), sau cu un cutit lat, stratul de ciocolata intins, trebuie sa fie de 1 milimetru grosime, asteptati pana ce se intareste ciocolata si o impimgeti cu o lama pentru constructie tinand-o perpendicular planului de lucru, impingeti lama de la sine in asa fel ca sa se roteasca un bastonas.


La acest link filmuletul cum am facut bastonasele din ciocolata pentru decor !


http://www.youtube.com/watch?v=IWbzUKdazl4


2. Peste briose se pune cate un bastonas de ciocolata, se pudreaza cu cacao si se pun cateva pomusoare de mure, capsune si cate o frunzulita de menta.


3. Al doilea mod de ornare, se taie capacelul briosei, se pune cate o bila de inghetata, murele si capsunele, frunza de menta si se acopera cu capacelul briosei peste decor.



Mod de servire:


Se serveste calda langa o cafea :)


Este o reteta deosebita pentru ca veti simti toata savoarea ciocolatei si a nucilor intr-o briosa pufoasa si calduta ;)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de ciocolata cu dragoste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Giana 1

21.05.2014, 10:13

Minunate

Panacris 1

27.05.2014, 16:15

bianca92 1

27.08.2014, 19:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pui rotisat si ciuperci

de xana 5

la 12:36

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de cacao