Briose din aluat dospit cu umplutura de carne si legume

de simona72 in Pui, 21 Mar 2015 | 3980 vizualizari

 

Cu o zi inainte am facut un pui intreg la cuptor. Ne-a ramas pentru a doua zi aproape jumatate de pui...Cum pentru masa de pranz aveam programata alta mancare, am hotarat pe loc sa fac ceva ce poate fi servit in orice moment al zilei sau poate fi luat de pachet.

 

INGREDIENTE

  • aproximativ 1/2 friptura de pui
  • 1 borcan salata chinezeasca (de la Lidl)
  • 2 linguri sos dulce picant
  • 1 pahar mic de vin alb dulce
  • pentru aluat:
  • 250 ml lapte dulce
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura unt topit
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 500 gr faina alba
  • 1 plic drojdie uscata
  • pentru servit: salata, sos...
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose din aluat dospit cu umplutura de carne si legume:

Aluatul, l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Lasam aluatul la dospit la loc caldut aproximativ 30 minute.

Pentru umplutura:desprindem carnea de pe oase si o taiem cuburi cu un cutit. In vasul in care s-a prajit puiul punem un paharel de vin alb. Punem vasul pe foc si lasam sa se desprinda "resturile" de pe peretii vasului. Punem carnea intr-o tigaie, peste carne punem sosul cu vin, sosul picant si lasam totul pe foc pana se inmoaie bine carnea si aromele se intrepatrund. Adaugam si salata scursa de zeama de la borcan, amestecam si lasam sa se raceasaca. 

Din aluatul dospit rupem cate o buacata, o intindem in forma rotunda cu sucitorul, punem in mijloc 1 lingura din umplutura de carne, adunam marginile, formam o bila si o asezam in forme de silicon de briose. Dupa ce le-am facut pe toate, le lasam sa mai creasca 10-15 minute, apoi le dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 15-18 minute, pana sau rumenit frumos deasupra. Se servesc calde sau reci, simple sau cu salata si sosul preferat. Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

se pot face si sub forma de batoane sau chifle...mie in formele de briose mi se pare cel mai simplu...nu ai cum sa dai gres

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose din aluat dospit cu umplutura de carne si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mirela0911 1

22.03.2015, 12:48

Chiar perfecte pentru orice moment al zilei!

anca_rm 1

25.03.2015, 08:44

ce frumuseti ne-ai adus

MOKUSKA 1

26.03.2015, 11:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de muffins cu afine si ciocolata