Briose din aluat dospit cu umplutura de carne si legume

de simona72 in Pui, 21 Mar 2015 | 4105 vizualizari

 

Cu o zi inainte am facut un pui intreg la cuptor. Ne-a ramas pentru a doua zi aproape jumatate de pui...Cum pentru masa de pranz aveam programata alta mancare, am hotarat pe loc sa fac ceva ce poate fi servit in orice moment al zilei sau poate fi luat de pachet.

 

INGREDIENTE

  • aproximativ 1/2 friptura de pui
  • 1 borcan salata chinezeasca (de la Lidl)
  • 2 linguri sos dulce picant
  • 1 pahar mic de vin alb dulce
  • pentru aluat:
  • 250 ml lapte dulce
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura unt topit
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 500 gr faina alba
  • 1 plic drojdie uscata
  • pentru servit: salata, sos...
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose din aluat dospit cu umplutura de carne si legume:

Aluatul, l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Lasam aluatul la dospit la loc caldut aproximativ 30 minute.

Pentru umplutura:desprindem carnea de pe oase si o taiem cuburi cu un cutit. In vasul in care s-a prajit puiul punem un paharel de vin alb. Punem vasul pe foc si lasam sa se desprinda "resturile" de pe peretii vasului. Punem carnea intr-o tigaie, peste carne punem sosul cu vin, sosul picant si lasam totul pe foc pana se inmoaie bine carnea si aromele se intrepatrund. Adaugam si salata scursa de zeama de la borcan, amestecam si lasam sa se raceasaca. 

Din aluatul dospit rupem cate o buacata, o intindem in forma rotunda cu sucitorul, punem in mijloc 1 lingura din umplutura de carne, adunam marginile, formam o bila si o asezam in forme de silicon de briose. Dupa ce le-am facut pe toate, le lasam sa mai creasca 10-15 minute, apoi le dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 15-18 minute, pana sau rumenit frumos deasupra. Se servesc calde sau reci, simple sau cu salata si sosul preferat. Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

se pot face si sub forma de batoane sau chifle...mie in formele de briose mi se pare cel mai simplu...nu ai cum sa dai gres

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose din aluat dospit cu umplutura de carne si legume" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta delicioasa de briose cu afine: Desert simplu si rapid