Briose din faina integrala cu banane

de papabundetot in Prajituri, 22 Sep 2013 | 2531 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la un maestru in ale dulciurilor Eric Lanlard,un om pe care eu personal il apreciez foarte mult….pe el ca pe el…dar ce iese din mana lui mi se pare o adevarata arta. Aceste briose sunt extraordinare pentru o cina usoara sau un mic dejun bogat,asa ca m-am decis sa le incerc si eu.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 450 gr faina integrala
  • 4 oua
  • 2 praf de copt
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri miere
  • 400 ml lapte
  • seminte de in
  • 3 banane
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose din faina integrala cu banane:

Intr-un castron mai mare am pus faina,am amestecat-o cu praful de copt,apoi am pus pe rand toate celelalte ingrediente(mierea,laptele,uleiul) si am amestecat bine.Am adaugat apoi si cele 3 banane pe care eu le-am dat pe razatoarea mare (le-am luat ceva mai verzi tocmai ca sa pot face asta) dar le puteti zdrobi si cu o furculita.

Am amestecat bine si apoi am pus aluatul in hartii de briose asezate in tava si am presarat deasupra seminte de in. Am lasat la cuptor 25-30 min,faceti testul cu scobitoarea si daca iese curata inseamna ca s-au copt.


Am servit briosele cu o lingura de iaurt si miere.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Cantitatile folosite de mine sunt pentru 2 tavi de briose,respectiv 24 buc,daca doriti o cantitate mai mica,injumatatiti toate cantitatile de ingrediente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose din faina integrala cu banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Bunica 1

22.09.2013, 18:54

Da harnica ai fost!

Rocsi 1

22.09.2013, 22:34

papabundetot 1

23.09.2013, 09:33

Buni... cea mai harnica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert briose pufoase cu ciocolata, pentru cafea