Linzer cu mac si stafide

de Panacris in Prajituri, 11 Mar 2012 | 5016 vizualizari

 

Clasicul aluat pentru Linzer dar cu umplutura de mac si stafide!

 

INGREDIENTE

  • faina 600 g.
  • margarina 300 g.
  • zahar 200 g
  • oua 2 bucati
  • zahar vanilinat 2 plicuri
  • praf de copt 1 plic

Umplutura de mac

  • seminte de mac 250 g
  • lapte 30 ml
  • gris 50 g
  • zahar 200 g
  • coaja de lamaie
  • stafide 100 g
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linzer cu mac si stafide:

Din faina, ou, margarina topita, zahar, zahar vanilinat, praf de copt se framanta un aluat elastic, care se pune la rece ptr cca. 30 de minute. Intre timp macul se macina impreuna cu zaharul in masina de macinat cafea. Amestecul de mac se combina cu laptele, coaja de lamaie, grisul si stafidele si se pune la fiert la  foc mic, cca. 10 minute pana se umfla macul si grisul. Treisfert din aluat se aseaza intr/o tava tapetata si se da la cuptorul preincins, la foc potrivit cca. 25 de minute, pana se albeste. Se scoate din cuptor, se pune umplutura de mac iar restul de aluat se sfarama sau rade pe razatoarea cu ochiuri mari, deasupra umpluturii. Se presara zahar vanilinat si se mai da la cuptor ptr cca. 10  minute.  

 

RETETA IN IMAGINI

Linzer cu mac si stafide-0
Linzer cu mac si stafide-1
Linzer cu mac si stafide-2
Linzer cu mac si stafide-3
Linzer cu mac si stafide-4
Linzer cu mac si stafide-5
Linzer cu mac si stafide-6
Linzer cu mac si stafide-7

COMENTARII (19)

Laly

Laly 1

11.03.2012, 21:31

Ce bunatate

mamaieelena

mamaieelena 1

12.03.2012, 10:14

delicios

Panacris

Panacris 1

12.03.2012, 19:46

Multumesc de aprecieri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!