Linzer cu mac si stafide

de Panacris in Prajituri, 11 Mar 2012 | 5273 vizualizari

 

Clasicul aluat pentru Linzer dar cu umplutura de mac si stafide!

 

INGREDIENTE

  • faina 600 g.
  • margarina 300 g.
  • zahar 200 g
  • oua 2 bucati
  • zahar vanilinat 2 plicuri
  • praf de copt 1 plic

Umplutura de mac

  • seminte de mac 250 g
  • lapte 30 ml
  • gris 50 g
  • zahar 200 g
  • coaja de lamaie
  • stafide 100 g
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linzer cu mac si stafide:

Din faina, ou, margarina topita, zahar, zahar vanilinat, praf de copt se framanta un aluat elastic, care se pune la rece ptr cca. 30 de minute. Intre timp macul se macina impreuna cu zaharul in masina de macinat cafea. Amestecul de mac se combina cu laptele, coaja de lamaie, grisul si stafidele si se pune la fiert la foc mic, cca. 10 minute pana se umfla macul si grisul. Treisfert din aluat se aseaza intr/o tava tapetata si se da la cuptorul preincins, la foc potrivit cca. 25 de minute, pana se albeste. Se scoate din cuptor, se pune umplutura de mac iar restul de aluat se sfarama sau rade pe razatoarea cu ochiuri mari, deasupra umpluturii. Se presara zahar vanilinat si se mai da la cuptor ptr cca. 10 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Linzer cu mac si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Laly 1

11.03.2012, 21:31

Ce bunatate

mamaieelena 1

12.03.2012, 10:14

delicios

Panacris 1

12.03.2012, 19:46

Multumesc de aprecieri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Tarta Linzer cu gem de prune