Linzer cu mac si stafide

de Panacris in Prajituri, 11 Mar 2012 | 8008 vizualizari

 

Clasicul aluat pentru Linzer dar cu umplutura de mac si stafide!

 

INGREDIENTE

  • faina 600 g.
  • margarina 300 g.
  • zahar 200 g
  • oua 2 bucati
  • zahar vanilinat 2 plicuri
  • praf de copt 1 plic

Umplutura de mac

  • seminte de mac 250 g
  • lapte 30 ml
  • gris 50 g
  • zahar 200 g
  • coaja de lamaie
  • stafide 100 g
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linzer cu mac si stafide:

Din faina, ou, margarina topita, zahar, zahar vanilinat, praf de copt se framanta un aluat elastic, care se pune la rece ptr cca. 30 de minute. Intre timp macul se macina impreuna cu zaharul in masina de macinat cafea. Amestecul de mac se combina cu laptele, coaja de lamaie, grisul si stafidele si se pune la fiert la  foc mic, cca. 10 minute pana se umfla macul si grisul. Treisfert din aluat se aseaza intr/o tava tapetata si se da la cuptorul preincins, la foc potrivit cca. 25 de minute, pana se albeste. Se scoate din cuptor, se pune umplutura de mac iar restul de aluat se sfarama sau rade pe razatoarea cu ochiuri mari, deasupra umpluturii. Se presara zahar vanilinat si se mai da la cuptor ptr cca. 10  minute.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Linzer cu mac si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Laly 1

11.03.2012, 21:31

Ce bunatate

mamaieelena 1

12.03.2012, 10:14

delicios

Panacris 1

12.03.2012, 19:46

Multumesc de aprecieri!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Linzer cu mac