Briose din faina integrala cu banane

de papabundetot in Prajituri, 22 Sep 2013 | 5115 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la un maestru in ale dulciurilor Eric Lanlard,un om pe care eu personal il apreciez foarte mult….pe el ca pe el…dar ce iese din mana lui mi se pare o adevarata arta. Aceste briose sunt extraordinare pentru o cina usoara sau un mic dejun bogat,asa ca m-am decis sa le incerc si eu.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 450 gr faina integrala
  • 4 oua
  • 2 praf de copt
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri miere
  • 400 ml lapte
  • seminte de in
  • 3 banane
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose din faina integrala cu banane:

Intr-un castron mai mare am pus faina,am amestecat-o cu praful de copt,apoi am pus pe rand toate celelalte ingrediente(mierea,laptele,uleiul) si am amestecat bine.Am adaugat apoi si cele 3 banane pe care eu le-am dat pe razatoarea mare (le-am luat ceva mai verzi tocmai ca sa pot face asta) dar le puteti zdrobi si cu o furculita.
Am amestecat bine si apoi am pus aluatul in hartii de briose asezate in tava si am presarat deasupra seminte de in. Am lasat la cuptor 25-30 min,faceti testul cu scobitoarea si daca iese curata inseamna ca s-au copt.

Am servit briosele cu o lingura de iaurt si miere.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cantitatile folosite de mine sunt pentru 2 tavi de briose,respectiv 24 buc,daca doriti o cantitate mai mica,injumatatiti toate cantitatile de ingrediente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose din faina integrala cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu sirop de portocale