Tarta cu cirese si crema de vanilie cu mascarpone

de Rocsi in Prajituri, 28 Iun 2016 | 1183 vizualizari

 

Cine este fan tarte cu fructe? Eu daaaaa, oricand si la orice ora as manca o feliuta! 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 120 gr unt
    • 1 ou
    • 240 gr faina
    • 1 lingura zahar
    • un praf de sare
    • 2 lingurite extract de vanilie
    Umplutura de cirese:
    • 800 gr cirese
    • 2 linguri rase zahar
    • 2 linguri potrivite amidon
    • coaja rasa de lamaie
    Crema de vanilie:
    • 300 ml lapte
    • 3 linguri zahar
    • 2 linguri amidon
    • 250 gr mascarpone
    • 150 gr smantana groasa de tara
    • 1 lingura zahar pudra
    • 3 lingurite extract de vanilie
    • cirese pentru decor
    • fistic pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu cirese si crema de vanilie cu mascarpone:

Aluatul: Intr-un bol punem untul rece taiat cubulete, zaharul, sarea si jumatate din faina. Amestecam cu mana toate aceastea, apoi adaugam oul si restul de faina. Framantam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider cat timp pregatim umplutura.


Umplutura de cirese: Spalam ciresele bine, indeparatam cozile si scoatem samburii. Punem ciresele intr-o cratita, adaugam zaharul si le transferam pe foc. Le fierbem cam 5-7 minute la foc potrivit, timp in care amestecam din cand in cand. Amidonul il dizolvam in 5-6 linguri de apa rece. Dam focul la cirese la mic, turnam amidonul dizolvat si amestecam repede sa nu se formeze cocoloase. In cateva secunde o sa se ingroase ca o budinca si tragem cratita de pe foc. Punem coaja rasa de lamaie si lasam 5 minute sa se racoreasca. Scoatem aluatul din frigider. Tapetam o tava de tarta cu hartie de copt, intindem aluatul intr-o foaie potrivit de subtire, o asezam in tava, peste hartia de copt. O presam cu degetele si pe margini in sus, iar surplusul il taiem. Turnam umplutura si o nivelam. Introducem tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 25-30 de minute. Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.


Crema: Laptele il amestecam cu zaharul si amidonul. Rasturnam acest amestec intr-o cratita, o punem pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa. Cand este gata, o luam de pe foc, o acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca. Branza mascarpone o amestecam cu smantana rece, zaharul pudra, vanilia si le mixam pana obtinem o spuma. Adaugam crema fiarta rece, mai mixam circa 1 minut. Tarta o asezam pe un platou, punem crema si o nivelam. Ornam cu cirese si bucatele de fistic. Dam la rece 2-3 ore, apoi servim. Eu nu am lasat-o mai mult de jumatate de ora la rece, ca am si taiat-o. Prea ne facea cu ochiul :D Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cirese si crema de vanilie cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Rocsi 1

05.07.2016, 20:59

Mihaela, multumesc tare mult

anca_rm 1

11.07.2016, 13:08

ce frumoasa este tarta asta Rocsi ,

Rocsi 1

11.07.2016, 20:32

Multumesc pentru toate aprecierile, Anca

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu eugenii