Briose parfumate

de mena29 in Prajituri, 28 Iun 2012 | 7084 vizualizari

 

Pentru ca azi am primit usoare mustrari de la Gaby ca nu am mai facut ceva de mancare si pentru ca vreau sa-i demonstrez acestei fete,dragi mie,ca da,se mai intampla si minuni :))),m-am pus pe treaba si am facut cateva dulciuri printre care si aceste delicioase briose parfumate.Fiicei mele ii plac tare mult briosele,dimineata,cu o cana cu lapte.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1/2 pahar ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • 200 gr zahar
  • 1 pahar lapte
  • 1 lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 330 gr faina alba
  • 1 praf de sare
  • 1/2 kg caise
  • Zahar pudra pentru decor
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose parfumate:

Intr-un castron spargem ouale, adaugam zaharul si vanilia, mixam bine ,adaugam laptele, uleiul, sucul si coaja rasa de lamaie, sarea, faina si praful de copt cernute. Amestecam bine cu mixerul, toate ingredientele si punem compozitia in formele de briose. Umplem formele de 3/4 cu compozitia rezultata iar deasupra punem bucatele de caise. 

Coacem briosele in cuptorul preancalzit la 180 grade C,aproximativ 25 min.

Cand sunt reci le pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose parfumate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cupcakes cu capsuni