Briose umplute cu branza dulce

de papabundetot in Prajituri, 1 Feb 2014 | 1744 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta la o fata draga mie si am stiut de cum am citit reteta ca iubi al meu va fi extrem de incantat daca o fac,pentru ca desi eu ador briosele de cate ori fac el nu este foarte incantat daca nu au si o crema alaturi,iar ideea cu miezul de branzica mi s-a parut extrem de buna.Reteta aluatului am pastrat-o pe cea pe care o fac mereu,am imprumutat de aici: http://alexandravasile.ro/885/ ideea miezului pufos de branzica.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru aluat:
  • 5 oua
  • 200 gr zahar
  • 350 gr faina
  • 2 plicuri praf de copt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 10 linguri de lapte
  • 10 linguri ulei
  • 2 linguri apa de trandafiri
  • 1 lingura cacao
  • Pentru umplutura:
  • 350 gr branza dulce
  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri gris
  • scortisoara si cuisoare macinate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose umplute cu branza dulce:

Am pus intr-un castron ouale intregi, zaharul si apa de trandafiri si am batut bine ouale pana cand au facut spuma si zaharul s-a topit. Am adaugat apoi laptele si uleiul si am continuat sa amestec, apoi am incorporat usor faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit cacao.


Pentru umplutura, am amestecat toate ingredientele, inainte de a le pune in briose.


Am pregatit tava de briose in care am pus hartiile pentru copt, am pus o lingura aluat, o lingurita umplutura de branzica si deasupra iarasi o lingura aluat si apoi am dat tava la copt pentru aproximativ 17 minute, insa aici depinde de cuptorul fiecaruia, al meu este un cuptor de aragaz si coace ceva mai repede, oricat de incet as da focul. Cel mai bine este ca dupa 15 minute sa incercati cu scobitoarea daca briosele sunt coapte sau nu.


Eu am decorat cateva briose cu o crema de vanilie, insa sunt foarte gustoase si daca le serviti asa simple, doar cu umplutura de branzica.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose umplute cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Valclaudia 1

01.02.2014, 21:17

super arata! Bravo!!

Corinuta 1

01.02.2014, 22:43

tare bune!

diaconta 1

01.02.2014, 22:50

Uaaaau ce bune tre' sa fie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata