Brocoli si conopida cu sunca la tava

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 12 Iun 2012 | 8882 vizualizari

 

Puneti-va imaginatia culinara in actiune si veti descoperi bunatati greu de imaginat.
La un moment dat s-au adunat prea multe retete la favorite .Asa ca mi-am propus un proiect ceva de genul ,,Julie @Julia'' in acest an sa le prepar cat mai multe .

Deci start ,, Bucataras @ Mihaela'' :D.
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Irina careia ii multumesc . http://www.bucataras.ro/retete/budinca-de-broccoli-cu-morcovi-14831.html

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida mica
  • 1 brocoli
  • 300 gr morcov tanar
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras galben
  • 400 gr sunca pui [ sau alt sortiment de sunca , Kaizer , muschiulet afumat ]
  • 3 fire usturoi verde
  • 4 oua
  • 4 linguri smantana
  • 4 linguri faina alba
  • 2 linguri pesmet
  • unt pentru uns tava
  • 200 gr cas mozzarella
  • sare
  • piper[ optional ]
Portii: -8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brocoli si conopida cu sunca la tava:

-Conopida si brocoli se desfac in buchete si impreuna cu morcovii curatati se oparesc 5 min in apa clocotita cu sare si putin zahar . Se scurg de apa fierbinte si se lasa apa rece peste pentru a-si mentine culoarea placuta .

-Taiati morcovi rondele , ardeii , sunca si usturoiul marunt.

-Bateti spuma ouale si incorporati faina, sarea si smantana in compozitie .

- Intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si tapetata cu pesmet puneti brocoli ,conopida si morcovii , turnati jumatate din compozitia cu ou . Presarati ardeii, usturoiul si sunca si puneti deasupra restul de compozitie cu ou .

-Razuiti in final mozzarella si dati la cuptor aproximativ 20 minute foc mediu  pana se rumeneste .

TIPS-URI

1

Se poate servi atat cald cat si rece cu iaurt sau smantana .

Daca ti-a placut reteta noastra "Brocoli si conopida cu sunca la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Sim0na 1

14.06.2012, 08:24

Si eu mi-am propus sa ma apuc de lista de favorite... dar cred ca in concediu
Arata delicios preparatul tau!

roxanabucataras 1

14.06.2012, 08:29

arata de-ti ploua in gura
e plin de viata preparatul tau

mena29 1

14.06.2012, 18:08

ce bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Conopida gratinata