Aperitiv friganele cu felii de paine toast si cabanos

de merisor in Aperitive / Garnituri, 13 Oct 2017 | 226 vizualizari

 

Mi-am obișnuit familia ca în diminețile de weekenduri să se delecteze cu ceva mai special la mic dejunurile întârziate, cum ar fi și aceste  frigănele cu felii de paine toast și cabanos.
Sunt tare de efect, crocante la exterior, și ușor picante la interior, de la cârnați și ketchupul picant și merg de minune cu legume proaspete și cu brânzeturi, însă merg și simple, luate la pachet.
 

 

INGREDIENTE

  • 16 felii de pâine toast
  • 8 cârnați cabanos
  • 4 ouă mari
  • 2 lingurițe de muștar
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri făină
  • sare
  • piper
  • ketchup
  • 150 g pesmet
  • 150 g fulgi de porumb
  • ulei pentru prăjit
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv friganele cu felii de paine toast si cabanos:

Mai întâi prăjim cârnații în ulei, apoi îi lăsăm să se răcească și să se scurgă, într-o sită.


Între timp pregătim celelalte ingrediente.


punem pe un blat de lucru, sau pe platouri, într-o parte pesmetul, iar în alta fulgii de porumb ușor striviți.


Pregătim două boluri cu câte două ouă amestecate cu câte o linguriță de muștar, o lingură de lapte, una de făină, un praf de sare și unul de piper.


Cu sucitorul de aluaturi aplatizăm feliile de pâine, apoi le ungem pe o parte cu câte puțin ketchup, dulce sau picant, după preferințe.


Așezăm câte o jumătate de cabanos la unul din capetele feliilor de pâine și le rulăm strâns.


Le prindem cu scobitori dacă nu vor să stea așa rulate.


Le trecem prin compoziția de ouă, apoi prin pesmet, respectiv, prin fulgii de porumb, apoi le rumenim în ulei încins, la foc mediu spre mare.


A nu se înțelege că am trecut aceleași rulouri și prin pesmet și prin fulgii de porumb.


Jumătate din ele le-am trecut prin pesmet și jumătate prin fulgi de porumb, dar se poate opta pentru un singur tip de crustă, după preferință.


Sunt tare bune aceste frigănele cu felii de paine toast și cabanos, mai ales calde, dar și reci pot fi la fel de bine servite și chiar luate la pachet.


Să vă fie de folos!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv friganele cu felii de paine toast si cabanos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

dantes 1

14.10.2017, 13:23

Bune!

miki_a 1

14.10.2017, 13:33

Ce faine trebuie să fie!

Rocsi 1

14.10.2017, 20:53

Ce idee faina cu aceste friganele!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de cas afumat