Aperitiv friganele cu felii de paine toast si cabanos

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 13 Oct 2017 | 4579 vizualizari

 

Mi-am obișnuit familia ca în diminețile de weekenduri să se delecteze cu ceva mai special la mic dejunurile întârziate, cum ar fi și aceste  frigănele cu felii de paine toast și cabanos.
Sunt tare de efect, crocante la exterior, și ușor picante la interior, de la cârnați și ketchupul picant și merg de minune cu legume proaspete și cu brânzeturi, însă merg și simple, luate la pachet.
 

 

INGREDIENTE

  • 16 felii de pâine toast
  • 8 cârnați cabanos
  • 4 ouă mari
  • 2 lingurițe de muștar
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri făină
  • sare
  • piper
  • ketchup
  • 150 g pesmet
  • 150 g fulgi de porumb
  • ulei pentru prăjit
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv friganele cu felii de paine toast si cabanos:

Mai întâi prăjim cârnații în ulei, apoi îi lăsăm să se răcească și să se scurgă, într-o sită.

Între timp pregătim celelalte ingrediente.

punem pe un blat de lucru, sau pe platouri, într-o parte pesmetul, iar în alta fulgii de porumb ușor striviți.

Pregătim două boluri cu câte două ouă amestecate cu câte o linguriță de muștar, o lingură de lapte, una de făină, un praf de sare și unul de piper.

Cu sucitorul de aluaturi aplatizăm feliile de pâine, apoi le ungem pe o parte cu câte puțin ketchup, dulce sau picant, după preferințe.

Așezăm câte o jumătate de cabanos la unul din capetele feliilor de pâine și le rulăm strâns.

Le prindem cu scobitori dacă nu vor să stea așa rulate.

Le trecem prin compoziția de ouă, apoi prin pesmet, respectiv, prin fulgii de porumb, apoi le rumenim în ulei încins, la foc mediu spre mare.

A nu se înțelege că am trecut aceleași rulouri și prin pesmet și prin fulgii de porumb.

Jumătate din ele le-am trecut prin pesmet și jumătate prin fulgi de porumb, dar se poate opta pentru un singur tip de crustă, după preferință.

Sunt tare bune aceste frigănele cu felii de paine toast și cabanos, mai ales calde, dar și reci pot fi la fel de bine servite și chiar luate la pachet.

Să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv friganele cu felii de paine toast si cabanos" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu varza