Tarta cu dovlecei si branza

de marianascarlat in Aperitive / Garnituri, 24 Iul 2013 | 2344 vizualizari

 

Pana de curand nici sa nu fi auzit de dovlecei altfel decat ciorba. In ultimul timp am descoperit ca in combinatie cu branza imi plac mult.
Dupa ce am facut o budinca si o omleta cu dovlecei, acum a venit randul unei tarte.
Si ca sa nu las draga mea masina de facut paine sa se strice stand degeaba, am pus-o si pe ea la treaba.
As avea o rugaminte la dragutele gospodine:
-scrieti numai retete pe care le-ati incercat si care v-au si reusit.
-dati cat mai multe amanunte din timpul prepararii.
-Indicati daca puteti si dimensiunile tavii, formei, cratitei etc.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 220 ml lapte batut la temperatura camerei
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic(7g) drojdie uscata
  • 400 g faina

Pentru umplutura:

  • 250 g telemea de oi
  • un piept de pui fiert
  • un dovlecel potrivit de mare
  • 1 ceapa
  • 3 linguri de ulei
  • 2oua mari sau 3 mai mici.
  • sare
  • piper
  • daca va plaace si marar tocat
  • 1 lingura buna de iaurt grecesc.

Pentru decor:

  • o rosie mare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei si branza:

Aluatul l-a pregatit in masina de facut paine si am pus in ea ingredientele in ordinea de mai sus pana la praful de copt, pe care l-am amestecat cu faina iar drojdia am pus-o deasupra, peste faina. Am setat masina la programul de framantat si dospit.


Pana si-a facut programul masinuta, am pregatit umplutura. Am curatat, spalat si tocat ceapa marunt iar dovlecelul curata de coaja si spalat l-am taiat felii subtiri tot cu o razatoare care are si o parte pentru feliute. Am pus uleiul intr-o craticioara pe care am pus-o pe foc si am pus ceapa sa se caleasca un pic. Cand s-a inmuiat suficient am pus peste si dovleceii, am amestecat sa se cuprinda si ei bine de ulei, am mai lasat 2-3 minute si am turnat cateva linguri de apa, am acoperit cratita si am mai lasat-o pe foc 10-15 minute amestecand din cand in cand, pana a scazut toata apa iar ceapa si dovleceii erau inmuiati bine. I-am lasat la racit. Intre timp am ras branza pe razatoarea mare si am pus-o intr-un castron incapator. Cand ceapa si dovleceii s-au racit am turnat continutul craticioarei peste branza, am adaugat si pieptul de pui tocat, am piperat de sarat nu a mai fost nevoie ca era telemeaua destul de sarata si eu chiar mananc mai nesarat. Am omogenizat putin si am adaugat si ouale si le-am amestecat usor. Pentru ca compozitia mi s-a parut destul de uscata am adaugat si o lingura de iaurt grecesc, care este destul de gros, mai gros decat o smantana.


Aluatul framantat si dospit l-am scos din cuva masinii si cu l-am impartit in 2 guguloaie. Unul din ele l-am luat in mainile usor unse cu ulei si i-am dat forma rotunda, l-am asezat in tava pentru tarta(cu diametrul de 25cm) unsa cu unt si l-am aranjat cu mana, dupa care l-am intepat cu furculita. Am pus compozitia peste aluat si deasupra am ornat cu felii de rosii. Cand am terminat de ornat am bagat tarta la cuptorul incins la 180 de grade.


Focul a fost potrivit, iar tarta a fost gata in 35-40 de minute.


Pofta buna!





 

TIPS-URI

1

Aceasta tarta e buna si calda dar si rece.

2

Puteti sa puneti si alte condimente care se potrivesc cu branza si carnea de pui, mie imi place doar cu piper

3

Daca aveti flori de dovlecel, puteti orna si cu ele.

4

Poate fi si aperitiv, dar si fel principal pentru o cina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

marianascarlat 1

24.07.2013, 19:16

Va invit cu drag la o potie! Numai sa-mi spuneti cand veniti sa fac una proaspata.

Bya Ralu 1

24.07.2013, 19:50

bun bun

Rocsi 1

24.07.2013, 20:33

Faina tarta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pateuri rapide cu branza feta