Placinta cu legume mexicane si ton

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 29 Ian 2015 | 11083 vizualizari

 

A iesit o placinta tare buna, care se cere repetata!

 

INGREDIENTE

  • 450 gr foietaj(de la LIDL)
  • 450 gr legume mexicane
  • 2 conserve file de ton in ulei de masline(2X140 gr)
  • 2 oua
  • 200 ml iaurt de baut
  • 1 lingura faina
  • 3 linguri pesmet
  • 1 varf cutit praf de copt
  • piper
  • cimbru
  • sare
  • apa pentru fiert legumele
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu legume mexicane si ton:

Am citit pe pachetul de pesmet ca contine si drojdie, asa ca nu am adaugat in aluat decat putin praf de copt, asa cat sa ma asigur ca se va coace.

Decongelam aluatul la temperatura camerei.

Punem legumele mexicane la fiert, direct congelate, in apa cat sa fie acoperite.

Adaugam si o lingurita de sare.

Lasam legumele sa fiarba 10 minute dupa ce au atins punctul de fierbere, dupa care le vom strecura de apa si le vom lasa sa se raceasca.

Amestecam cele doua oua cu iaurtul de baut, faina, pesmetul si praful de copt.

Scurgem usor fileul de ton, de ulei, dar il lasam sa fie usor uns.

Amestecam legumele racite cu aluatul de oua si iaurt, apoi adaugam tonul.

Le amestecam usor, astfel incat sa nu sfaramam fileul de ton.

Asezam foietajul intr-o forma termorezistenta, fara a intinde foaia, doar o derulam.

Adaugam compozitia cu legume si ton si strangem colturile aluatului catre interior, introducandu-le usor in compozitie.

Dam forma la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.

Servim placinta calda, cu ketchup sau cu branzeturi.

Este foarte gustoasa si satioasa.

TIPS-URI

1

Optional se poate unge aluatul de foietaj, pe deasupra, cu galbenus de ou.

2

Se poate adauga, pe deasupra placintei, la finalul prepararii, putin cascaval ras sau branza(eu am pus foarte putina branza).

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu legume mexicane si ton" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta de Legume (Reteta Video)