Placinta cu legume mexicane si ton

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 29 Ian 2015 | 9070 vizualizari

 

A iesit o placinta tare buna, care se cere repetata!

 

INGREDIENTE

  • 450 gr foietaj(de la LIDL)
  • 450 gr legume mexicane
  • 2 conserve file de ton in ulei de masline(2X140 gr)
  • 2 oua
  • 200 ml iaurt de baut
  • 1 lingura faina
  • 3 linguri pesmet
  • 1 varf cutit praf de copt
  • piper
  • cimbru
  • sare
  • apa pentru fiert legumele
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu legume mexicane si ton:

Am citit pe pachetul de pesmet ca contine si drojdie, asa ca nu am adaugat in aluat decat putin praf de copt, asa cat sa ma asigur ca se va coace.

Decongelam aluatul la temperatura camerei.

Punem legumele mexicane la fiert, direct congelate, in apa cat sa fie acoperite.

Adaugam si o lingurita de sare.

Lasam legumele sa fiarba 10 minute dupa ce au atins punctul de fierbere, dupa care le vom strecura de apa si le vom lasa sa se raceasca.

Amestecam cele doua oua cu iaurtul de baut, faina, pesmetul si praful de copt.

Scurgem usor fileul de ton, de ulei, dar il lasam sa fie usor uns.

Amestecam legumele racite cu aluatul de oua si iaurt, apoi adaugam tonul.

Le amestecam usor, astfel incat sa nu sfaramam fileul de ton.

Asezam foietajul intr-o forma termorezistenta, fara a intinde foaia, doar o derulam.

Adaugam compozitia cu legume si ton si strangem colturile aluatului catre interior, introducandu-le usor in compozitie.

Dam forma la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.

Servim placinta calda, cu ketchup sau cu branzeturi.

Este foarte gustoasa si satioasa.

TIPS-URI

1

Optional se poate unge aluatul de foietaj, pe deasupra, cu galbenus de ou.

2

Se poate adauga, pe deasupra placintei, la finalul prepararii, putin cascaval ras sau branza(eu am pus foarte putina branza).

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu legume mexicane si ton" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

4604 puncte

Rocsi

4407 puncte

Constelatialeu

3220 puncte

Gherca Daniela

3126 puncte

Catalina L

2432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocana de naut cu chorizo si bulgur
  • 29

    J

  • 30

    V

  • 31

    S

  • 01

    D

  • 02

    L

  • 03

    MA

  • 04

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Placinta de Legume (Reteta Video)