Aperitiv placinta cu ciuperci si branzeturi

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 9 Iun 2021 | 764 vizualizari

 

O placinta super buna, dar si aspectoasa in acelasi timp! Am vazut-o mult circuland pe internet, dar Cleme m-a facut sa ma opresc la a ei! Puteti folosi carne in mijloc, dar eu am ales ciupercile. Iese grozav de gustoasa, puteti folosi branzeturile voastre preferate si o sa vedeti ca aceasta placinta o sa fie una din preferatele voastre!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 400 gr faina
    • 200 ml lapte
    • 1 ou
    • 60 gr unt
    • 15 gr drojdie proaspata
    • 1 lingurita zahar
    • sare
    • 2 linguri ulei
    Pentru umplutura cu ciuperci:
    • 1 borcan mic ciuperci intregi
    • 3 cepe verzi
    • 4-5 crengute marar verde
    • sare
    • piper
    • 3 linguri boabe de porumb
    • 1 ou
    • 2 linguri ulei
    Pentru umplutura cu branzeturi:
    • 125 gr mozarella
    • 100 gr cascaval
    • 2 linguri parmezan ras
    • 1 ou pentru uns
    • mac
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta cu ciuperci si branzeturi:

Aluatul:

Frecati drojdia cu o lingurita de zahar, adaugati 3 linguri lapte caldut, 1 lingura faina si amestecati. Lasati sa dospeasca 10 minute.

Topiti untul.

Faina o cerneti intr-un bol.

Adaugati oul, drojdia si amestecati, Presarati sare, turnati lapte si framantati.

Incorporati untul topit, iar la final uleiul.

Acoperiti aluatul, il lasati sa dospeasca 50-60 de minute.

Umplutura cu ciuperci: Spalati ciupercile si le tocati. Ceapa verde, o taiati rondele. Intr-o tigaie puneti 2 linguri de ulei. Adaugati ciupercile, ceapa si le sotati 3-4 minute, la foc mic. Presarati sare, piper, adaugati si porumbul. Trageti tigaia de pe foc, lasati sa se raceasca compozitia. Adaugati oul si mararul verde, tocat marunt. Amestecati totul. Umplutura cu branzeturi: Cascavalul si mozzarella le dati pe razatoarea mare. Le amestecati impreuna cu parmezanul ras. Presarati faina pe masa de lucru, rasturnati aluatul si il rupeti in doua bucati egale. Pe o de hartie de copt, asezati prima bucata de aluat, o intindeti pe rotund, cam de 26 cm diametrul. Peste puneti amestecul de branza, lasati la margine cam 1 cm liber. In centru, puneti umplutura de ciuperci, ca un musuroi. Pe o alta hartie de copt, intindeti si a doua foaie. O asezati cu grija deasupra, indeparati hartia. In jurul umpluturii, asezati un bol, iar marginea ramasa, o taiati sub forma de petale. Rasuciti cu grija fiecare petala (eu aici nu am prea avut talent 😀). Indepartati bolul din mijloc. Luati placinta cu tot cu hartie de copt si o asezati pe o tava. Bateti oul spuma si cu un penson ungeti placinta. In mijloc ii faceti o gaura mica si presarati mac. O introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 30-35 de minute. Cand este gata, o lasati sa se racoreasca putin, apoi este numai buna pentru a fi servita. Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta cu ciuperci si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

dantes 1

13.06.2021, 10:54

Gustoasa!

Rocsi 1

14.06.2021, 18:50

Multumesc!

mirela0911 1

20.06.2021, 21:02

O placinta tare buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de rosii cu cartofi si leustean

de RODIMUR 7

ieri la 23:38

Prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilie

de Rocsi 9

pe 29.07 la 20:32

Friptura de vita cu os la grill

pe 29.07 la 16:41

Hummus cu lipii

pe 29.07 la 15:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7042 puncte

Rocsi

4413 puncte

Constelatialeu

2471 puncte

mirela0911

2254 puncte

robert_b

2026 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de rosii cu cartofi si leustean

de RODIMUR 7

ieri la 23:38

Prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilie

de Rocsi 9

pe 29.07 la 20:32

Friptura de vita cu os la grill

pe 29.07 la 16:41

Hummus cu lipii

pe 29.07 la 15:13

RETETA RECOMANDATA
Saratele