Brocolli cu sos bechamel de post

de mihaelaradu in Mancaruri de post, 12 Mar 2011 | 9207 vizualizari

 

Se poate servi ca si fel principal sau salata calda langa fripturi.

 

INGREDIENTE

  • 1 capatana brocolli
Pentru bechamel:
  • 2 linguri margarina
  • 4 linguri faina
  • 2 cani lapte soia
  • sare piper
  • nucsoara/ scortisoara
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brocolli cu sos bechamel de post:


Broccoli se spala bine sub jet de apa rece, se desface buchetele si se bune la fiert in apa rece. Dupa ce s-a fiert, se scoate cu paleta si sepune la scurs intr-un strecurator.


Intre timp, pregatim sosul bechamel la foc MIC. Intr-o cratita se topeste untul. Adaugam faina si amestecam pana se formeaza o pasta. Acum incepem sa incorporam laptele putin cate putin, amestecand continuu (eu folosesc un tel tip para, pentru a evita formarea cocoloaselor) pana se formeaza un sos nu foarte gros. Daca sosul s-a ingrosat prea tare, mai adaugati putin lapte. Condimentam cu un varf de sare si putin piper si neaparat, un praf de scortisoara sau nucsoara!


Broccoli, scurs de apa, se aseaza intr-un vas de yena uns cu margarina. Peste broccoli preseram cascavalul ras (adaugati dupa preferinta;mai putin, mai mult) si turnam sosul bechamel.


Introducem vasul la cuptor, la foc mediu, pentru 15-20 minute, pana sosul formeaza o crusta la suprafata!


Se serveste cu placere! Noi il pregatim ca masa principala de pranz, insa ce e drept, dupa 2 ore iti simti stomacul gol, din nou :)


 

TIPS-URI

1

La sosul bechamel, de obicei se adauga atatea pahare de lapte, cate linguri de faina, insa, in cazul nostru, brocolli nu are consistenta pastelor ca sa absoarba un sos bechamel lichid. De aceea, punem mai putin lapte, ca sosul sa se aseze frumos deasupra legumelor.

2

Daca doriti, alaturi de brocolli puteti fierbe si 2-3 morcovi si cateva capatani mici de varza de Bruxelles, pentru un plus de culoare si savoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brocolli cu sos bechamel de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

RuxyRux 1

14.03.2011, 12:28

Bun de tot

deyutzky 1

14.03.2011, 22:56

adry88 1

08.05.2011, 13:02

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de mazare cu ciuperci si alte legume