Broscuta placinta

de raluxas in Dulciuri, 13 Noi 2010 | 1851 vizualizari

 

Este placinta clasica cu branza si stafide, dar cu alt aspect, atragandu-i ( spun eu ) chiar si pe cei mofturosi

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 1Lg ulei masline
  • 240 ml apa/lapte (eu pun lapte)
  • 1 lg sare
  • 480 g faina
  • 1lg drojdie uscata sau 1/2 cubulet drojdie

Umplutura:-

  •  300 g branza proaspata de vaca
  •  3 oua
  •  cateva stafide
  •  zahar
  •  coaja de lamaie /portocala
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Broscuta placinta:

Se framanta aluatul pana nu se mai lipeste de maini si se lasa la crescut, sau se pun toate ingredientele la masina de facut paine pe programul de framantare si crestere.

Se imparte aluatul in bile cat sa incapa in palma si tot atatea bile mici cam cat o nuca.

Bilele mari vor fi corpul broscutei.

Acestea se intind si in centru se pune umplutura , apoi se strange aluatul, rezultand o bila plina cu aluat.

Bilele mici se vor intinde si decupa cu un capac astfel incat sa dea aspectul de carapace, apoi se aplica peste fiecare bila mare.

Capul si piciorusele se fac separat din aluatul ramas la decupare: capul din putin aluat caruia in dam forma sferica si il prindem de corpul broscutei, iar picioarele si codita din aluat rulat intre degete , cam de 2 cm si, la fel, se prind sub corpul broscutei.

Se aseaza pe o tava care are hartie de copt si se introduc la cupotor. Sunt gata cand au crescut si au facut crusta aurie.

Este o placinta aspectuoasa care ii va determina si pe cei mici sa manance !

 

TIPS-URI

1

indicat este sa se puna hartie de cot in tava, nu sa se unga tava cu unt /margarina

Daca ti-a placut reteta noastra "Broscuta placinta" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Laly 1

13.11.2010, 23:02

Bun venit,in gasca vesela

nadina73 1

14.11.2010, 10:55

Bun venitsuper broscuta ta 5f

Dana_Retetegg 1

12.12.2010, 00:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si iaurt