Broscuta placinta

de raluxas in Dulciuri, 13 Noi 2010 | 2466 vizualizari

 

Este placinta clasica cu branza si stafide, dar cu alt aspect, atragandu-i ( spun eu ) chiar si pe cei mofturosi

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 1Lg ulei masline
  • 240 ml apa/lapte (eu pun lapte)
  • 1 lg sare
  • 480 g faina
  • 1lg drojdie uscata sau 1/2 cubulet drojdie

Umplutura:-

  •  300 g branza proaspata de vaca
  •  3 oua
  •  cateva stafide
  •  zahar
  •  coaja de lamaie /portocala
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Broscuta placinta:

Se framanta aluatul pana nu se mai lipeste de maini si se lasa la crescut, sau se pun toate ingredientele la masina de facut paine pe programul de framantare si crestere.

Se imparte aluatul in bile cat sa incapa in palma si tot atatea bile mici cam cat o nuca.

Bilele mari vor fi corpul broscutei.

Acestea se intind si in centru se pune umplutura , apoi se strange aluatul, rezultand o bila plina cu aluat.

Bilele mici se vor intinde si decupa cu un capac astfel incat sa dea aspectul de carapace, apoi se aplica peste fiecare bila mare.

Capul si piciorusele se fac separat din aluatul ramas la decupare: capul din putin aluat caruia in dam forma sferica si il prindem de corpul broscutei, iar picioarele si codita din aluat rulat intre degete , cam de 2 cm si, la fel, se prind sub corpul broscutei.

Se aseaza pe o tava care are hartie de copt si se introduc la cupotor. Sunt gata cand au crescut si au facut crusta aurie.

Este o placinta aspectuoasa care ii va determina si pe cei mici sa manance !

 

TIPS-URI

1

indicat este sa se puna hartie de cot in tava, nu sa se unga tava cu unt /margarina

Daca ti-a placut reteta noastra "Broscuta placinta" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Laly 1

13.11.2010, 23:02

Bun venit,in gasca vesela

nadina73 1

14.11.2010, 10:55

Bun venitsuper broscuta ta 5f

Dana_Retetegg 1

12.12.2010, 00:20

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4287 puncte

RODIMUR

3855 puncte

Rahela Velicu

3290 puncte

mirela0911

3167 puncte

 Adi

3093 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu branza de vaci, fructe uscate si miere

de Rocsi 9

ieri la 18:20

Prajitura belea....de buna

pe 14.06 la 17:32

Mozzarela sticks

pe 14.06 la 15:29

Rosii si dovlecei umpluti - Gemista

pe 14.06 la 13:00

Ciuperci umplute cu bulgur

de Rocsi 9

pe 13.06 la 20:38

RETETA RECOMANDATA
Rulada turceasca mentolata