Brownie Cheescake

de Miha in Prajituri, 23 Oct 2009 | 4621 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g unt
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 80 g amidon
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema de branza avem nevoie de:
  • 250 g branza de vaci
  • 1 ou
  • 50 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar
  • esenta de rom
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownie Cheescake:

Se topeste untul impreuna cu ciocolata la foc mic. Se lasa la racit.
Ouale intregi se bat cu zaharul pana isi dubleaza volumul,praful de sare si vanilia dupa care se adauga in ciocolata topita si racita. La final se pune amidonul si praful de copt si se omogenizeaza.

Pentru crema se mixeaza toate ingredientele  pana obtinem o crema de branza fina.

Punem aluatul intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt, iar pe deasupra din loc in loc punem cate o lingura din crema de branza. Apoi cu o lingurita amestecam foarte putin cele 2 compozitii.

Dam la cuptor pentru jumatate de ora, la foc mediu.

Lasam sa se raceasca, apoi se portioneaza.

Langa cafeaua de dimineata e absolut divina.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Brownie Cheescake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Miha 1

28.10.2009, 19:44

Oana, merge facuta si cu faina. In varianta cu branza n-am incercat cu faina, doar in varianta de la care am pornit cand am facut prajitura asta: http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2009/02/prajitura-brownies.html Nu creste foarte mult, dar e moale si pufoasa. Nu inteleg de ce nu s-a intarit de a fost nevoie s-o mancati cu lingurita.

Oana 1

28.10.2009, 20:22

Miha, chiar nu a iesit moale si pufoasa absolut deloc! nu era ca un chec...nu stiu ce s-a intamplat...a iesit ceva cremos si s-a lasat dupa ce am scos tava din cuptor. Si am lasat la copt o gramada, la foc mic, deja dedesubt a prins o crusta, daca o mai lasam se ardea....nu stiu....

Miha 1

29.10.2009, 09:55

Oana, nu stiu ce s-a putut intampla, nu-mi dau seama. Te stiu o gospodina cu experienta, n-as putea spune ca ai gresit ceva. Am tot recitit reteta, poate ca am gresit ceva la redactare. N-am gasit... Cantitatile sunt exacte, am facut reteta asta cu cantarul pe masa... Chiar nu-mi dau seama de ce n-a iesit. :(

COMENTEAZA

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de ecler la tava