Prajitura "Chinezoaica"

de deyutzky in Prajituri, 11 Sep 2014 | 4348 vizualizari

 

E prima data cand fac aceasta prajitura, dar nu e prima data cand o gust :)) Este preferata iubitului meu si nici mie nu-mi displace....dar trebuie sa recunosc ca nu e printre preferatele mele pentru ca pentru gusturile mele mi se pare un pic cam dulce :D

 

INGREDIENTE

  • Pt o tava rotunda cu diam de 22cm:
  • 125 g unt la temperatura camerei
  • 3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 100 g faina
  • 100 g zahar pudra
  • 100 g nuca macinata
  • o lingura de cacao
  • 1 plic praf de copt
  • Glazura:
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • Decor: ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Chinezoaica":

Mixam untul cu zaharul pana cand compozitia devine cremoasa. Intr-un alt bol amestecam faina cu cacaua, nuca si praful de copt, iar apoi turnam treptat din acest amestec peste compozitia de unt si mixam pana la incorporare.


Separat mixam albusurile cu praful de sare pana cand obtinem o spuma. Adaugam spuma de albusuri in compozitia de unt si amestecam cu o lingura de lemn.


Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu pentru aprox. 20-25 de minute. Blatul nu trebuie sa fie copt complet.


Cat timp blatul este la cuptor pregatim glazura: mixam galbenusurile cu zaharul pudra pana cand acestea isi dubleaza volumul.


Cand blatul este aproape gata scoatem tava si turnam compozitia de galbenusuri. O intindem pe toata suprafata blatului cu ajutorul unei spatule.


Punem tava inapoi la cuptor si mai lasam cca 10-15 min pana cand glazura se intareste.


O lasam la racit si o decoram cu ciocolata rasa.


O taiem cu grija cu ajutorul unui cutit bine ascutit pe care il umezim in apa calduta, altfel glazura se va sparge pentru ca este ca o bezea.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Chinezoaica"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

-Miti- 1

11.09.2014, 18:01

imi cam place si mie

Mihaela11_jo 1

11.09.2014, 18:08

Super

Sylvia 1

11.09.2014, 20:02

e super !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cirese si caise (tarta)