Cremes

de merisor in Prajituri, 5 Feb 2013 | 13819 vizualizari

 

Am avut pofta de Cremsnit, dar n-am mai avut rabdare sa fac foile si nici foi speciale nu am cumparat, asa ca am facut cu foietaj Bella pe care le aveam demult in congelator.
Pofta-i pofta trebuie s-o potolim cu ce avem.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foietaj
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 1 lingura faina
  • 500 ml lapte
  • Esenta de rom
  • 3 linguri zahar
  • Sare
  • 10gr gelatina
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes:

Foile decongelate le coacem separat pe dosul tavii.


Eu am facut cu foietaj Bella pentru ca le aveam prin congelator.De obicei cumpar foile speciale pentru cremsnit sau mi le fac singura.


Fierbem budinca amestecata cu faina si zaharul si sarea si o lasam la racit.


Batem frisca lichida cu mixerul pana cand se intareste, apoi o amestecam cu budinca racita si esenta de rom.


Punem gelatina in putina apa la hidratat, apoi o diluam la foc incet si o amestecam cu frisca si budinca omogenizand bine cu mixerul.


Una din foile coapte o strivim. Mai raman si unele bucati mai mari, nestrivite bine.


Asezam in tava o folie, punem prima foaie , rasturnam jumatate din crema, nivelam si asezam peste ea bucatile mai mari din foaia strivita. Punem si restul de crema si deasupra ornam cu restul de foaie stivita bine.


Este usor, bun si de efect!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

mamaieelena 1

05.02.2013, 16:20

buuun cremsnit apetisant

merisor 1

05.02.2013, 16:22

Eu abia acum am inceput sa beau ceai

Alina26 1

05.02.2014, 17:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cremes rapid