Prajitura greceasca cu mere (Milopita)

de La Ancuta in Prajituri, 4 Oct 2011 | 5056 vizualizari

 

Astazi vin cu un altfel de chec cu mere, o prajitura foarte aromata si usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 3 mere
  • 4 oua
  • 80 g unt moale
  • 50 faina
  • 180 g zahar
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 2 linguri stafide
  • 2 linguri miez de nuca tocat grosier
  • 3 linguri conic
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1/2 lingurita cuisoare macinate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura greceasca cu mere (Milopita):

Pentru inceput punem stafidele la inmuiat in cele 3 linguri de coniac.


Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam untul moale si vanilia si mixam pana se incorporeaza.

Adaugam apoi uleiul incet, ca la maioneza si mixam bine Amestecam faina cu praful de copt, scortisoara si cuisoarele si le incorporam in crema de oua si unt.


Batem albusurile spuma cu un praf de sare si apoi o incorporam usor in aluat.

Curatam merele de coaja si samburi si le taiem cubulete. Adaugam merele taiate, miezul de nuca, stafidele (cu tot cu coniac) si coaja de lamaie si amestecam usor pana se incorporeaza.


Turnam compozitia intr-o tava rotunda (26 cm) unsa cu unt. Nivelam si dam la cuptor la foc potrivit, pana se rumeneste usor deasupra si trece testul scobitorii.


Lasam sa se racoreasca putin in tava apoi scoatem prajitura pe un platou si lasam sa se raceasca. Pudram cu zahar si portionam.


Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura greceasca cu mere (Milopita)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

La Ancuta 1

05.10.2011, 19:15

alinutzika 1

05.10.2011, 21:31

tare buna

La Ancuta 1

05.10.2011, 22:05

Multumesc Alinutzika

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza lacto-vegetariana

la 06:16

Varza rosie calita cu otet balsamic

de Anett 4

ieri la 20:45

Conopidă gratinată

de RODIMUR 4

ieri la 19:21

Dovleac copt cu scortisoara si miere

de Adi 4

ieri la 18:31

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu morcovi si ghimbir