Negresa cu caramel, nuca si bezea

de laura_n in Prajituri, 5 Ian 2014 | 34608 vizualizari

 

Imi venise asa o pofta ...nu, nu... e pofta normala, obisnuita, din popor :))))

 

INGREDIENTE

  • pt negresa:
  • 170 gr unt moale
  • 5 galbenusuri
  • 130 gr zahar brut
  • 100 gr ciocolata topita
  • 1 cana lapte dulce
  • 250 - 280 gr faina
  • 1 praf copt
  • 3 lg cacao neagra
  • seminte vanilie
  • 1 cana nuca tocata grosier
  • pt. caramel:
  • 6 linguri zahar brut
  • 50 gr smantana
  • 70 gr unt
  • pt bezea
  • 5 albusuri
  • 5 lg zahar alb
  • 1 praf sare
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu caramel, nuca si bezea:

Untul moale, semintele de vanilie si zaharul le mixam spuma foarte bine. Adaugam ciocolata topita, cacaoa. Adaugam cate un galbenus, amestecand in continuare. Laptele il turnam putin cate putin, mixand bine dupa fiecare portie, pana il inludem pe tot in compozitie. Urmeaza nuca tocata mare. Faina si praful de copt le adaugam la sfarsit, incorporand bine.

Pornim cuptorul.

Pregatim o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam la copt, la foc mediu, cam 40-50 minute.

Intre timp, pregatim caramelul. Punem la caramelizat zaharul, intr-un vas, pe foc. Lasam sa se topeasca, amestecand cu o lingura de lemn. Dupa ce s-a topit, adaugam smantana si lasam sa sfaraie si apoi amestecam ca sa se fluidizeze si sa se omogenizeze. La sfarsit, luam de pe foc si adaugam untul, amestecand energic cu un tel. Atentie sa nu va opariti. Adaugam si nuca si lasam la racit.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Cand se intareste spuma de albusuri, adaugam cate o lingura zahar si mixam bine, bine, cam 20 minute in total. 

Dupa ce s-a copt, scoatem negresa din cuptor, lasam un pic la racit, apoi turnam caramelul cu nuca, la sfarsit asezam bezeaua sau spuma de albusuri si mai dam la copt cam 5 minute la foc iute, cat sa se rumeneasca un pic bezeaua. 

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit, o scoatem din tava si presaram fulgi de ciocolata deasupra. O portionam si servim pe indelete o portie delicioasa!

TIPS-URI

1

Aici fac mentiunea ca era necesar mai mult zahar pt a iesi o bezea tare, insa eu am preferat o bezea mai moale, dat fiind faptul ca era destul de dulce caramelul si negresa.

2

ingredientele costa aproximativ 30 lei.

3

este foarte satioasa.

4

atentie cand alegeti nuca, sa nu se strecoare vreo coaja.

5

caramelul trebuie sa iasa un pic mai fluid ca sa se poata turna usor peste negresa si sa o si patrunda in acelasi timp.

6

am folosit o tava mica 35 x 20 cm ...aproximativ

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu caramel, nuca si bezea" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu nuci si ness