Prajitura cu blat de cocos

de Miha in Prajituri, 18 Iun 2009 | 8110 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 albusuri
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 1 plic Crem Ole de vanilie
  • 250 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte rece
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu blat de cocos:

Blat:


Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma devine consistenta adaugam zaharul si vanilia si mixam pana se formeaza turturi atunci cans scoatem paleta de la mixer.
Adaugam si nuca de cocos si o incorporam usor cu o lingura.

Compozitia o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic,cu usa cuptorului deschisa,pana se usuca si incepe sa se rumeneasca usor.


Crema:


Se amesteca toate ingredientele pana obtinem o crema consistenta,ce o repartizam uniform peste blatul de cocos.


Se "orneaza" :)) cu 50 g ciocolata topita si se da la rece pentru 2 ore,dupa care se portioneaza.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Miha 1

18.06.2009, 22:41

Alina,hai ca mai e ceva...pus deoparte pentru tine! ;)

UNICA 1

05.06.2010, 08:23

Foarte buna,foarte frumos prezentata si nota 100 ! Va admir pentru atentia dvs la detalii!

Miha 1

05.06.2010, 13:36

Unica, multumesc! De cand am facut prajitura asta, cred (si sper sa fie asa ) ca mi-am mai sporit atentia pentru detalii.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!