Desert prajitura Trenulet - Chec la metru sau tort la metru

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 27 Apr 2020 | 11728 vizualizari

 

Aluaturi de casa
Am gasit aceasta prajitura sub denumirea de "Chec la metru" sau "Tort la metru", insa eu o stiu de prajitura "Trenulet", sau cel putin asa ii zicea mama. Ea o facea cu crema la plic, dar eu am optat pentru crema fiarta de vanilie.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 10 oua
  • 1 praf de sare
  • 20 linguri zahar (375 g)
  • 2 plicuri zahar vanilinat (8 g/plic)
  • esenta de vanilie
  • 550 g faina
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • 30 g cacao
  • 2 linguri apa
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat (8 g/plic)
  • esenta de vanilie
  • 150 g faina
  • 1 l lapte
  • 250 g unt
  • Pentru decor:
  • 150 g ciocolata cu rom
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri cu nuca de cocos rasa
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Trenulet - Chec la metru sau tort la metru:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se mixeaza apoi cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si praful de copt, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula de silicon.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se toarna circa jumatate din aluat intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.

In cealalta jumatate de aluat se pun cacaua, apa si esenta de rom si se amesteca usor. Se pune apoi aluatul obtinut intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.

Se baga tavile la cuptor pana cand checurile trec de testul scobitorii.

Dupa ce checurile se racesc, se incepe prepararea cremei.

Se pune o cratita cu apa la foc.

Intr-o alta cratita se mixeaza ouale cu zaharul, zaharul vanilinat si esenta de vanilie. Se incorporeaza faina, apoi laptele. Se adauga untul taiat bucatele si se pune cratita pe baie de abur. Se mesteca continuu in ea cu un tel pana cand crema se ingroasa.

Checurile se taie felii. Fiecare felie de chec se unge cu crema. Feliile se lipesc intre ele alternand culorile si formand doua noi checuri.

*Se pot pune feliile de chec si intr-un singur chec, daca aveti pe ce sa il asezati. De aici si denumirea de chec la metru.

Cu crema ramasa se ung checurile pe deasupra si pe laterale.

Se topeste ciocolata cu doua linguri de apa si se pune peste checuri. Se presara nuca de cocos pe deasupra.

Prajitura Trenulet se pune la frigider si se serveste a doua zi. Feliile se taie oblic, incepand cu un colt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Trenulet - Chec la metru sau tort la metru" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert Ochi de pisica