Briose cu lamaie

de Julie in Prajituri, 21 Iul 2010 | 5170 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 100 g zahar tos
  • 50 g zahar farin
  • 150 g unt
  • 60 g iaurt
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura cu coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • 2 lingurite praf de copt
  • 200 g faina
  • Pentru decor:
  • zahar farin
  • zeama de lamaie
  • colorant alimentar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu lamaie:

Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile cu zaharul tos. Cand au crescut si zaharul s-a mai topit,adaugam galbenusurile ,untul frecat cu zaharul farin,  iaurtul,zeama de lamaie si amestecam bine. La sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt, sarea si coaja  de lamaie.

Turnam aluatul in forma de briose ajutandu-ne de un pos. Coacem briosele timp de 15-20minute in cuptorul incins bine inainte. Dupa ce se racesc ,le decoram cu glazura obtinuta din zahar farin amestecat cu cateva picaturi de zeama de lamaie si colorant alimentar, de care avem preferinta.

Eu am obtinut culoarea roz ,adaugand in zahar cateva picaturi cu suc proaspat de sfecla rosie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Julie 1

22.07.2010, 23:36

Merci,Cristinne!

Dana Cristea - pusikmea 1

25.07.2010, 18:09

super, trebuie sa trec si eu prin plus, e la 2-3 min de mine si aveam impresia ca sunt foarte scumpe toate acolo

Julie 1

25.07.2010, 18:22

Merci,Pusik! Chiar iti recomand sa mergi! Gasesti lucruri mult mai ieftine decat in orice alt supermarket din Buzau!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mini prajituri festive cu ciocolata