Briose cu lamaie

de Julie in Prajituri, 21 Iul 2010 | 2713 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 100 g zahar tos
  • 50 g zahar farin
  • 150 g unt
  • 60 g iaurt
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura cu coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • 2 lingurite praf de copt
  • 200 g faina
  • Pentru decor:
  • zahar farin
  • zeama de lamaie
  • colorant alimentar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu lamaie:

Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile cu zaharul tos. Cand au crescut si zaharul s-a mai topit,adaugam galbenusurile ,untul frecat cu zaharul farin, iaurtul,zeama de lamaie si amestecam bine. La sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt, sarea si coaja de lamaie.


Turnam aluatul in forma de briose ajutandu-ne de un pos. Coacem briosele timp de 15-20minute in cuptorul incins bine inainte. Dupa ce se racesc ,le decoram cu glazura obtinuta din zahar farin amestecat cu cateva picaturi de zeama de lamaie si colorant alimentar, de care avem preferinta.


Eu am obtinut culoarea roz ,adaugand in zahar cateva picaturi cu suc proaspat de sfecla rosie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Julie 1

22.07.2010, 23:36

Merci,Cristinne!

Dana Cristea - pusikmea 1

25.07.2010, 18:09

super, trebuie sa trec si eu prin plus, e la 2-3 min de mine si aveam impresia ca sunt foarte scumpe toate acolo

Julie 1

25.07.2010, 18:22

Merci,Pusik! Chiar iti recomand sa mergi! Gasesti lucruri mult mai ieftine decat in orice alt supermarket din Buzau!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose cu dulceata de capsuni