Briose cu lamaie

de Julie in Prajituri, 21 Iul 2010 | 2533 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 100 g zahar tos
  • 50 g zahar farin
  • 150 g unt
  • 60 g iaurt
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura cu coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • 2 lingurite praf de copt
  • 200 g faina
  • Pentru decor:
  • zahar farin
  • zeama de lamaie
  • colorant alimentar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu lamaie:

Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile cu zaharul tos. Cand au crescut si zaharul s-a mai topit,adaugam galbenusurile ,untul frecat cu zaharul farin, iaurtul,zeama de lamaie si amestecam bine. La sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt, sarea si coaja de lamaie.


Turnam aluatul in forma de briose ajutandu-ne de un pos. Coacem briosele timp de 15-20minute in cuptorul incins bine inainte. Dupa ce se racesc ,le decoram cu glazura obtinuta din zahar farin amestecat cu cateva picaturi de zeama de lamaie si colorant alimentar, de care avem preferinta.


Eu am obtinut culoarea roz ,adaugand in zahar cateva picaturi cu suc proaspat de sfecla rosie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Julie 1

22.07.2010, 23:36

Merci,Cristinne!

Dana Cristea - pusikmea 1

25.07.2010, 18:09

super, trebuie sa trec si eu prin plus, e la 2-3 min de mine si aveam impresia ca sunt foarte scumpe toate acolo

Julie 1

25.07.2010, 18:22

Merci,Pusik! Chiar iti recomand sa mergi! Gasesti lucruri mult mai ieftine decat in orice alt supermarket din Buzau!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pui rotisat si ciuperci

de xana 5

la 12:36

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Pessic