Prajitura Apple

de Bunica in Prajituri, 10 Iun 2011 | 6245 vizualizari

 

Am mancat...mi-a placut....am facut ! N-am rezistat tentatiei de a impartasi reteta.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema I
  • 400 ml. lapte
  • 200 g. zahar
  • 4 linguri faina
  • 100 g. unt
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • Crema II
  • 6-7 mere
  • scortisoara
  • 1 pachet de frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Apple:

Blatul:


Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se adauga galbenusurile pe rand, apoi faina cu prafut de copt si zaharul vanilat. Cand se adauga faina se amesteca de jos in sus cu o lingurade lemn. Se imparte compozitia in doua si se coc doua blaturi . In tava se pune hartie de copt. Dupa ce s-a copt blatul se scoate cald de pe hartie ca sa nu se rupa.


Crema I


Se amesteca zaharul, faina, laptele si se fierb la bain-marie, dupa care se incorporeza untul, zeama si coaja de lamaie.


Crema II


Merele se spala, se sterg si se rad.Se calesc putin si se pun la scurs intr-o strecuratoare.


Cat stau merele la scurs si racit se bate frisca.Cand merele s-au racit, se amesteca cu jumatate din cantitatea de frisca.


Asamblare: blat- crema de lamaie-blat-crema de mere. Deasupra se orneaza cu cealalta jumatate de frisca.


 

TIPS-URI

1

se lasa cel putin 2 ore si apoi se taie si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Apple" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Bunica 1

14.06.2011, 15:57

Dau la toata lumea cate o portie maaaare Am uitat sa va spun ca este foarte spornica

DIANA B 1

14.06.2011, 16:04

Bunicaaaaaaa , nu vrei sa fiu si eu nepoata ta ? ca-mi place ce faci tu ... stii , io-s mica si neajutorata

Bunica 1

12.07.2011, 15:56

Oooooo, mititica de tine.....vino tu la buni sa-ti dea ceva bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
"Prajitura" gris cu iaurt