Prajitura Apple

de Bunica in Prajituri, 10 Iun 2011 | 9757 vizualizari

 

Am mancat...mi-a placut....am facut ! N-am rezistat tentatiei de a impartasi reteta.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema I
  • 400 ml. lapte
  • 200 g. zahar
  • 4 linguri faina
  • 100 g. unt
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • Crema II
  • 6-7 mere
  • scortisoara
  • 1 pachet de frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Apple:

Blatul:

 Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se adauga galbenusurile pe rand, apoi faina cu prafut de copt si zaharul vanilat. Cand se adauga faina se amesteca de jos in sus cu o lingurade lemn. Se imparte compozitia in doua si se coc doua blaturi . In tava se pune hartie de copt. Dupa ce s-a copt blatul se scoate cald de pe hartie ca sa nu se rupa.

Crema I

Se amesteca zaharul, faina, laptele si se fierb la bain-marie, dupa care se incorporeza untul, zeama si coaja de lamaie.

Crema II

Merele  se spala, se sterg si se rad.Se calesc putin si se pun la scurs intr-o strecuratoare.

Cat stau merele la scurs si racit se bate frisca.Cand merele s-au racit, se amesteca cu jumatate din cantitatea de frisca.

Asamblare: blat- crema de lamaie-blat-crema de mere. Deasupra se orneaza cu cealalta jumatate de frisca.

 

TIPS-URI

1

se lasa cel putin 2 ore si apoi se taie si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Apple" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Bunica 1

14.06.2011, 15:57

Dau la toata lumea cate o portie maaaare Am uitat sa va spun ca este foarte spornica

DIANA B 1

14.06.2011, 16:04

Bunicaaaaaaa , nu vrei sa fiu si eu nepoata ta ? ca-mi place ce faci tu ... stii , io-s mica si neajutorata

Bunica 1

12.07.2011, 15:56

Oooooo, mititica de tine.....vino tu la buni sa-ti dea ceva bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Raffaello