Tarta cu prune caramelizate

de Ela68 in Prajituri, 16 Mai 2013 | 6575 vizualizari

 

O tarta facuta in toamna, cand gaseam prune la piata.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat :
  • 320 gr faina
  • 150 gr unt
  • 90 gr zahar
  • un praf sare
  • 2-3 linguri apa rece
  • Umplutura :
  • 1 kg prune
  • 100 gr zahar
  • 30 gr unt
  • 30 gr amidon
  • 2-3 linguri gris
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune caramelizate:

Pentru umplutura, se spala prunele, se taie in doua si se curata de samburi.

Caramelizam zaharul avand grija sa nu se arda ca sa nu devina amarui.

Turnam prunele si untul, amestecand continuu.

La contactul prunelor cu zaharul caramel, o parte din el se va intari. Vom lasa la fiert , in jur de 15-20 minute pana ce acesta este complet dizolvat. Adaugam amidonul si omogenizam cu un  tel. In 2-3 minute umplutura este gata pentru a fi turnata in forma.

Pentru aluat, se amesteca ingredientele, formandu-se o bila pe care o invelim in folie si o dam la frigider in jur de o ora. O portionam, cam 70% pentru baza si restul pentru grilajul de deasupra.

Se intinde foaia pentru blat si se aseaza intr-o forma cu diametrul de 28 cm.Intepam cu furculita din loc in loc si coacem aluatul partial, circa 15 minute in cuptorul incalzit in prealabil.

Scoatem aluatul din cuptor, punem grisul, apoi umplutura si realizam grilajul.

Coacem 15-20 minute la foc mediu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema de morcovi cu ghimbir

de Anett 1

ieri la 21:54

Faguri

ieri la 16:03

Paine cu faina integrala de secara si tarate de grau

de katty 7

ieri la 14:11

Ciuperci coapte cu verdeturi (de post)

de katty 7

ieri la 14:05

Hummus de fasole

de katty 7

ieri la 11:33

TOP
utilizatori

katty

5333 puncte

Rocsi

4428 puncte

Constelatialeu

3656 puncte

mihaelar63

3377 puncte

dantes

2307 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu ficatei in sos de rosii
  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema de morcovi cu ghimbir

de Anett 1

ieri la 21:54

Faguri

ieri la 16:03

Paine cu faina integrala de secara si tarate de grau

de katty 7

ieri la 14:11

Ciuperci coapte cu verdeturi (de post)

de katty 7

ieri la 14:05

Hummus de fasole

de katty 7

ieri la 11:33

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune si scortisoara