Cozonac Treccia Russa

de RuxyRux in Prajituri, 29 Dec 2010 | 5291 vizualizari

 

By Laura Adamache

Este cred cel mai bun cozonacel pe care l-am mancat vreodata si chiar ii dau de fiecare data dreptate Laurei atunci cand il fac...deosebit, a doua si a treia si a patra( daca mai ramane) e la fel de pufos( nu se usuca) si gustos foarte!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 20 gr drojdie proaspata( sau un plic uscata)  
  • 250 gr lapte
  • 90 gr zahar
  • 90 gr unt
  • 2 oua intregi
  • 50 gr unt si ceva zahar pentru umplutura
  • zahar vanilat
  • esenta de rom
  • Umplutura a la Ruxy:
  • o cana nuci macinate
  • o cana rahat rupt bucatele
  • 6 linguri cacao
  • o canita zahar( 150 gr)
  • 3 albusuri vanilie
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Treccia Russa:

Se incepe cu maiaua amestecand intr-un bol 200 gr faina( din total), o lingurita miere si tot laptele 250 gr.


Dupa o ora timp in care a stat la cald si a crescut frumos....adaugam restul ingredientelor si framantam un aluat bun( elastic dar moale)...lasam la crescut o ora si jumatate. ( Cine are masina de paine scapa usor daca face aluatul la ea si-l are si gata crescut)


Intindem intr-o foaie aluatul, il ungem cu crema de unt( 50 gr) amestecat cu putin zahar si apoi adaugam umplutura( se amesteca toate ingredientele de la umplutura).


Rulam cozonacul si ii inchidem capetele.


Eu nu am impletit cozonacul ca si Laura deoarece are umplutura foarte bogata si nu risc sa o dau pe afara.( Ii putem rula ca Laura atunci cand este simplu, modul de lucru il gasiti la ea pe blog)


Il punem in tava, il ungem cu ou si il dam la cuptor la 180 grade pentru 45-50 de minute( deoarece are umplutura bogata)...E divin!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Treccia Russa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Ligia Bxl 1

09.02.2011, 21:32

ce frumusete avem aici

elena1988 1

01.03.2011, 17:57

RuxyRux 1

01.03.2011, 21:46

Liguta, Elena va multumesc mult

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta cu ficatei de pui
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu nuca si marmelada