Cozonac Treccia Russa

de RuxyRux in Prajituri, 29 Dec 2010 | 4623 vizualizari

 

By Laura Adamache

Este cred cel mai bun cozonacel pe care l-am mancat vreodata si chiar ii dau de fiecare data dreptate Laurei atunci cand il fac...deosebit, a doua si a treia si a patra( daca mai ramane) e la fel de pufos( nu se usuca) si gustos foarte!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 20 gr drojdie proaspata( sau un plic uscata)  
  • 250 gr lapte
  • 90 gr zahar
  • 90 gr unt
  • 2 oua intregi
  • 50 gr unt si ceva zahar pentru umplutura
  • zahar vanilat
  • esenta de rom
  • Umplutura a la Ruxy:
  • o cana nuci macinate
  • o cana rahat rupt bucatele
  • 6 linguri cacao
  • o canita zahar( 150 gr)
  • 3 albusuri vanilie
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Treccia Russa:

Se incepe cu maiaua amestecand intr-un bol 200 gr faina( din total), o lingurita miere si tot laptele 250 gr.


Dupa o ora timp in care a stat la cald si a crescut frumos....adaugam restul ingredientelor si framantam un aluat bun( elastic dar moale)...lasam la crescut o ora si jumatate. ( Cine are masina de paine scapa usor daca face aluatul la ea si-l are si gata crescut)


Intindem intr-o foaie aluatul, il ungem cu crema de unt( 50 gr) amestecat cu putin zahar si apoi adaugam umplutura( se amesteca toate ingredientele de la umplutura).


Rulam cozonacul si ii inchidem capetele.


Eu nu am impletit cozonacul ca si Laura deoarece are umplutura foarte bogata si nu risc sa o dau pe afara.( Ii putem rula ca Laura atunci cand este simplu, modul de lucru il gasiti la ea pe blog)


Il punem in tava, il ungem cu ou si il dam la cuptor la 180 grade pentru 45-50 de minute( deoarece are umplutura bogata)...E divin!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Treccia Russa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (26)

Ligia Bxl 1

09.02.2011, 21:32

ce frumusete avem aici

elena1988 1

01.03.2011, 17:57

RuxyRux 1

01.03.2011, 21:46

Liguta, Elena va multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!