Brownies Cappucino

de Moni_alex in Dulciuri, 17 Sep 2015 | 1054 vizualizari

 

O prajitura foarte fina si cremoasa

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 120 g ciocolata amaruie
  • 85 g unt
  • o lingurita ness, dizolvat in 1/2 lingura apa fierbinte
  • 100 g zahar
  • o fiola de esenta de vanilie sau extract de vanilie
  • 2 oua
  • 1/2 cana faina
  • un varf de cutit de sare
  • 1/2 cana de miez de nuca
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 150 g crema de branza Almette cu smantana
  • 40 g unt moale
  • 100 g zahar pudra
  • 1/2 fiola de vanilie
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • Pentru glazura de ciocolata avem nevoie de:
  • 80 g ciocolata amaruie
  • 20 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • 2 lingurite ness, dizolvat in 1/2 lingura apa fierbinte
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownies Cappucino:

Blatul:

Se topeste la foc mic ciocolata, untul si nessul dizolvat, pana cand compozitia devine omogena. Se lasa la racit, apoi se incorporeaza zaharul si vanilia.

Se adauga ouale,pe rand,mixand la viteza mare dupa fiecare,pana cand compozitia devine lucioasa.

Se adauga faina cernuta si sarea, se amesteca usor, usor cu lingura si se adauga miezul de nuca taiat bucati, amestecandu-se foarte usor pana se incorporeaza in compozitie.

Aluatul se intinde cu lingura in tava (20/20cm) tapetata cu hartie de copt si se coace cam 25-30 minute la 180 de grade.

Crema:

Se bate cu mixerul crema de branza cu untul, pana cand crema devine pufoasa.

Se adauga zaharul pudra, vanilia si scortisoara si se mai bate putin,pana se omogenizeaza.

Crema se unge in strat uniform pe blatul copt si racit.

Se pune la rece pentru o ora.

Glazura de ciocolata:

Se topeste ciocolata, untul, frisca si nessul dizolvat in apa, amestecand continuu, pana cand glazura devine omogena. Se raceste pana ajunge la temperatura camerei.

Se unge glazura uniform peste crema si se da la rece pentru minim 3 ore.

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Brownies Cappucino" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Andreea Caroline 1

18.09.2015, 17:06

Rocsi 1

18.09.2015, 21:06

Super delicioasa

Moni_alex 1

18.09.2015, 21:17

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!