Brownies Cappucino

de Moni_alex in Dulciuri, 17 Sep 2015 | 1263 vizualizari

 

O prajitura foarte fina si cremoasa

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 120 g ciocolata amaruie
  • 85 g unt
  • o lingurita ness, dizolvat in 1/2 lingura apa fierbinte
  • 100 g zahar
  • o fiola de esenta de vanilie sau extract de vanilie
  • 2 oua
  • 1/2 cana faina
  • un varf de cutit de sare
  • 1/2 cana de miez de nuca
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 150 g crema de branza Almette cu smantana
  • 40 g unt moale
  • 100 g zahar pudra
  • 1/2 fiola de vanilie
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • Pentru glazura de ciocolata avem nevoie de:
  • 80 g ciocolata amaruie
  • 20 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • 2 lingurite ness, dizolvat in 1/2 lingura apa fierbinte
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownies Cappucino:

Blatul:


Se topeste la foc mic ciocolata, untul si nessul dizolvat, pana cand compozitia devine omogena. Se lasa la racit, apoi se incorporeaza zaharul si vanilia.


Se adauga ouale,pe rand,mixand la viteza mare dupa fiecare,pana cand compozitia devine lucioasa.


Se adauga faina cernuta si sarea, se amesteca usor, usor cu lingura si se adauga miezul de nuca taiat bucati, amestecandu-se foarte usor pana se incorporeaza in compozitie.


Aluatul se intinde cu lingura in tava (20/20cm) tapetata cu hartie de copt si se coace cam 25-30 minute la 180 de grade.


Crema:


Se bate cu mixerul crema de branza cu untul, pana cand crema devine pufoasa.


Se adauga zaharul pudra, vanilia si scortisoara si se mai bate putin,pana se omogenizeaza.


Crema se unge in strat uniform pe blatul copt si racit.


Se pune la rece pentru o ora.


Glazura de ciocolata:


Se topeste ciocolata, untul, frisca si nessul dizolvat in apa, amestecand continuu, pana cand glazura devine omogena. Se raceste pana ajunge la temperatura camerei.


Se unge glazura uniform peste crema si se da la rece pentru minim 3 ore.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Brownies Cappucino" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Andreea Caroline 1

18.09.2015, 17:06

Rocsi 1

18.09.2015, 21:06

Super delicioasa

Moni_alex 1

18.09.2015, 21:17

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca