Bruschetti cu roşii

de ionix in Aperitive / Garnituri, 6 Oct 2010 | 4859 vizualizari

 

Pun reteta pt o portie .... simplu, rapid si bun... recunooooooosc, am papat si yo o felie :p

 

INGREDIENTE

  • 3 felii de paine
  • 1 si ½ lingura cu ulei de masline
  • O rosie mare sau doua mai mititele
  • Busuioc proaspat, dupa gust (eu n-am avut proaspat si am folosit uscat)
  • 4 catei de usturoi
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bruschetti cu roşii:

Feliile de paine le ungem cu putin ulei de masline si le prajim. Nu trebuie sa le ardem, ci sa prinda o culoare aurie.

Intre timp, tocam rosia cubulete si 2 catei de usturoi feliute subtiri.

De obicei rosiile se lasa putin la scurs dar mie-mi place sa-mi inmoaie painica.

Amestecam rosiile cu :usturoiul, o lingura cu ulei de masline, sare si busuoic.

Cand painea s-a prajit, frecam feliile usor cu ceilalti 2 catei de usturoi.

Dupa ce am frecat painea cu usturoi, puneam deasupra rosiile si presaram iar busuioc.

 

Pofta buna!

 

 

 

TIPS-URI

1

 in reteta de baza, se scoate miezul rosiei... dar eu am lasat cu miez pt ca-mi place zeama de la rosie :p

2

 pentru a freca mai bine painea cu usturoi, strivesc usturoiul cu un cutit.

3

O alta varianta este de a amesteca restul de usturoi, pisat bine, cu foarte putin ulei si sare iar apoi sa ungi feliile de paine.

4

eu unele le-am lasat simple, pentru cei carora nu le place busuiocul...

Daca ti-a placut reteta noastra "Bruschetti cu roşii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

nadina73 1

07.10.2010, 02:14

imi plac tare mult

La Ancuta 1

07.10.2010, 11:21

vreau si eu o feliuta

Bunica 1

07.10.2010, 20:22

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu leurda si branza fondue de la Delaco