Bucataras TV: File de porc umplut cu sparanghel și cârnat

de Bucataras in Porc, 3 Dec 2013 | 652 vizualizari

 

Chef Roberto a preparat un File de porc umplut cu sparanghel si carnat

 

INGREDIENTE

  •  parmezan
  • ceafă maturată
  • cârnat
  • file de vită
  • dovlecel
  • sparanghel alb
  • făină
  • 5 roșii medii
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bucataras TV: File de porc umplut cu sparanghel și cârnat:

Se taie cotorul sparanghelului. Într-o oală se pune apa la fiert cu foarte multă sare. Când dă în clocot se pune sparanghelul la opărit. Se scoate din apă și se pune în interiorul cârnatului. Apoi se iau două felii de ceafă afumată și se îmbracă cârnatul. Se taie fileul de vită în doua sau trei bucați potrivite. Se face câte un buzunar în file și se umple cu cârnatul îmbrăcat în ceafă. Se dau fileurile prin făină. Se taie dovlecelul în felii subțiri. Într-o tavă se pune ulei, sare și se așază feliile de dovlecel. Se taie parmezanul și se pune peste dovlecei. Se toacă o altă bucată de parmezan împreuna cu puțin cimbru verde. Se pune dovlecelul la cuptor. Se crestează roșiile. Sparanghelul se taie în formă de romb. Se pune o tigaie pe foc la încins și când e fierbinte se pune parmezanul la topit. Se presează ușor dacă este prea proaspăt. Se ia parmezanul și se pune pe coada ciocanului de șnițele pentru a căpăta formă de bărcuță. Într-o oală se pune apă la fiert, iar când dă în clocot se pun roșiile la opărit.


Când semicercul de parmezan s-a răcit, se pune pe foc o tigaie. Se curăță roșiile de coajă. Într-o tigaie se pune uleiul la încins. Apoi se pun la prăjit fileurile de vită trecute prin făină. Se ia un cățel de usturoi, se zdrobește cu dosul palmei și se pune în tigaie cu tot cu coajă. Dovleceii se pun în cuptorul preîncins.


Când se întoarce carnea se adaugă roșiile și sparanghelul. Se scoate usturoiul din tigaie. Se adaugă puțină sare, se macină puțin piper și se stropeste cu puțin vin alb. Se fierbe totul până roșiile încep să se desfacă, iar carnea este pătrunsă. Se adaugă puțin cimbru proaspăt. Se adaugă puțin ulei și se ia tigaia de pe foc. Se scot dovleceii din cuptor și se pun pe farfurie. Deasupra se pun roșiile cu sparanghel, apoi fileul de vită. Se decorează cu bărcuța de parmezan, frunzulițe de salată și ierburi aromate. Poftă bună!
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bucataras TV: File de porc umplut cu sparanghel și cârnat" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

MotanLaOale 1

03.12.2013, 23:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Carnati de casa- reteta video