Bucataras TV: reteta de Fusilli cu conopidă și pesmet

de Bucataras in Paste, 3 Dec 2013 | 1019 vizualizari

 

Conopida fierbe în câteva minute și are un gust discret, ceea ce o face ideală pentru rețete rapide. Chef Roberto ne prezintă o rețetă de paste

 

INGREDIENTE

  •  cartof
  • ulei de măsline extravirgin
  • paste fusilli
  • oregano
  • pătrunjel verde
  • file de anșoa conservat în ulei
  • pesmet
  • conopidă
  • usturoi
  • brânză caciotta
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bucataras TV: reteta de Fusilli cu conopidă și pesmet:

Conopida fierbe în câteva minute și are un gust discret, ceea ce o face ideală pentru rețete rapide. Chef Roberto ne prezintă o rețetă de paste


Se curăță cartoful de coajă, apoi se taie în cubulețe. Cățelul de usturoi nu se decojește, dar se presează cu podul palmei. Se taie conopida în florete. Se pune ulei de mășline într-o tigaie. Când se încinge, se pune usturoiul la călit împreună cu o crenguță de oregano și fileul de anșoa.


Într-o oală se pune un litru de apă la fiert, cu 10 grame de sare. Când clocotește, se pun pastele la fiert. Între timp se scoate anșoa, usturoiul și oregano din tigaie. Se toacă puțin pătrunjel. Se adaugă pesmetul în tigaie. Se adaugă puțină sare și piper măcinat. Se adaugă și conopida și cartofii la fiert peste paste. Se amestecă pesmetul și se ține pe foc până se rumenește.


Se ia tigaia de pe foc. Când se răcește puțin se pune parmezan ras peste pesmet. Se pune puțin ulei într-o tigaie și se pune pe foc la încins. Se strecoară pastele, cartofii și conopida. Apoi se pun în tigaie. Se călesc puțin.


Tips: conopida nu se fierbe mai mult de 8 minute pentru ca va fi greu de digerat.

Brânza nu se pune niciodată în paste când sunt încă pe foc, ci doar după ce se iau deoparte. Se pune pesmet în farfurie. Se pun pastele deasupra. Apoi se presară puțin pesmet și brânză rasă. Se pune o conpidă deasupra. Farfuria se pune în alamandră pentru un minut.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bucataras TV: reteta de Fusilli cu conopidă și pesmet" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

Krystyan Trendy 1

04.12.2013, 07:11

bun bun

Panacris 1

04.12.2013, 09:40

babi5 1

04.12.2013, 10:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!