Bucataras TV: retete de Millefeuille de pește și chifteluțe din pește

de Bucataras in Peste, 3 Dec 2013 | 2422 vizualizari

 

Chef Roberto ne va arata cum în numai 25 de minute putem pregăti două rețete spectaculoase cu trei feluri de pește cu care ne vom încânta cu siguranță musafirii.

 

INGREDIENTE

  • fasole verde
  • pește alb
  • somon afumat
  • somon proaspăt
  • ton proaspăt
  • Pentru tapenade:
  • lămâie
  • roșii
  • capere
  • anșoa 
  • Pentru chiftelute
  • cartofi
  • o jumătate de vânătă mare
  • migdale
  • usturoi
  • ton
  • somon

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bucataras TV: retete de Millefeuille de pește și chifteluțe din pește:

Chef Roberto ne va arata cum în numai 25 de minute putem pregăti două rețete spectaculoase cu trei feluri de pește cu care ne vom încânta cu siguranță musafirii.

Primul lucru pe care îl vom face este să tăiem fasolea pe diagonală. Alegem doar păstăile frumoase pentru a avea o rețetă care să încânte nu doar prin gust, ci și prin estetică. Între timp, se pune la fiert apă cu sare (30 de grame de sare pentru fiecare litru de apă). Când apa dă în clocot se pune fasolea la fiert. Când apa dă din nou în clocot, se scot păstăile și se pun într-o oală cu apă rece. Între timp se ia somonul afumat, tonul, somonul proaspăt și halibutul. Se taie totul în felii foarte subțiri. Se verifică dacă peștele nu are oase ce trebuie scoase. Se taie somonul fâșii și se curăță de pielițe. Apoi se pregătește tonul: se taie pe lungime.
 
Se unge o formă rotundă de metal cu ulei (forma e fără fund, ca un cerc) și se pune într-o tavă. Păstăile aproape fierte se scurg și se pun într-un bol cu apă rece. Apoi se taie arpagicul. Se adaugă peste tapenade. Se pune și puțină coajă de lămâie rasă peste tapenade și arpagic. În cercul de metal se pune primul tip de pește. Apoi un strat de somon afumat. Se amestecă bine tapenade și se pune peste somon. Apoi se pune un strat de ton și din nou tapenade. Se presează bine. La final se pune somon proaspăt. Se presează bine. Se adaugă iar tapenade, iar apoi un rând de peste alb, apoi amestec de condimente. Se pune din nou somon afumat, tapenade și ton. Se presează bine. Se scoate cercul și se pune la cuptor, la 210 grade pentru 4 minute.
 

Într-o tigaie se pune ulei de măsline la încins. Se adaugă o crenguță de cimbru, iar apoi se pun păstăile strecurate la prăjit Se adaugă puțină sare. Se scoate crenguța de cimbru înainte să se ardă. Păstăile se pun apoi în farfurie. Pentru un efect elegant, se pun puține păstăi care se răsfiră în farfurie. Se pune tapenade deasupra. Se taie câteva fâșii de arpagic care se folosesc pentru decor.

Cum se prepara chiftelutele

O jumătate de vânătă se taie felii. Se folosește doar partea albă (adică se taie coaja groasă, cu tot cu pulpă și se înlătură). Se taie apoi în cuburi mari. Se taie și un cățel de usturoi. Se încinge uleiul de măsline și se pune vânăta la calit. Tonul și somonul se taie cubulețe mici, mici. Se taie și pătrunjelul grosier. Se adaugă peste pește, se condimentează totul cu sare și piper. Peste vânătă se pune puțin vin roșu.
 
Se taie caperele cu un cuțit și se adaugă peste fulgii de migdale și pesmet. Se ia amestecul de pește din care se fac chifteluțe mici care se trec prin pesmetul cu migdale. Ele se pun deoparte. Cartoful curățat se taie felii subțiri și apoi fâșii subțiri. Se pune pe un prosop de hârtie și se presează pentru a absorbi zeama. Într-o tavă se pune ulei de măsline prin care se trec chifteluțele. Apoi ele se dau la cuptor unde se vor coace timp de 5-6 minute la 210 grade. Se mai adaugă vin peste viete dacă este nevoie. Se pune și puțină sare. Când vinul scade, vinetele sunt gata.
 
Într-o tigaie se pune ulei la încins. Se pun fâșiile de cartof la prăjit. Se ametecă din când în când pentru a se prăji uniform. Se scot pe un prosop de hârtie care va absorbi uleiul. Se toacă puțin mărar și pătrunjel și se adaugă peste vinete. Apoi se iau de pe foc, se pune puțin ulei de măsline. Se amestecă. Se pun vinetele într-un cerc de metal așezat pe o farfurie. Deasupra se pun chifteluțele. Se scoate cercul. Se pun chipsurile de cartof deasupra și se stropește cu puțin ulei de măsline.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bucataras TV: retete de Millefeuille de pește și chifteluțe din pește" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Crap cu legume, la cuptor