Merluciu cu cartofi noi si rosii cherry

de Rocsi in Peste, 13 Iun 2015 | 2025 vizualizari

 

Daca tot este dezlegare la peste, am adus si eu un preparat cu peste, simplu si usor, asa ca de vara ;)

 

INGREDIENTE

  • 1 peste merluciu
  • 500 gr cartofi noi
  • 2 crengute rosii cherry
  • 1 ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • 200 gr rosii decojite in suc propriu
  • 1/2 cana vin rosu
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merluciu cu cartofi noi si rosii cherry:

Curatam pestele, indepartam capul, il spalam bine si il tamponam cu un servetel de bucatarie. Il lasam intreg, nu il portionam. Cartofii ii decojim si ii punem la fiert cu un praf de sare. Ii fierbem 10 minute, apoi ii scurgem de apa. Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, rosiile cherry le spalam. Rosiile decojite le tocam marunt, usturoiul il curatam si il taiem feliute. Tapetam cu hartie de copt o tava. Pestele il punem in tava, il ungem cu ulei pe ambele parti. Rosiile maruntite le amestecam cu vinul, 1/2 cana cu apa, il turnam in tava. Punem pe langa peste cartofii noi, ceapa verde, rosiile cherry, apoi usturoiul. Condimentam totul cu sare si piper proaspat macinat. Acoperim tava cu staniol, o bagam in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 45 de minute. Dupa acest timp, il descoperim, il mai lasam 15 minute si ridicam putin tempertura aragazului. Cand este gata il scoatem, il lasam putin la racorit apoi putem servi. Poate fi servit simplu sau stropit cu putina zeama de lamaie. Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu cu cartofi noi si rosii cherry" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Rocsi 1

17.06.2015, 20:37

Multumesc Mirela

Rocsi 1

17.06.2015, 20:37

Ira, multumesc

RuxyRux 1

17.06.2015, 20:37

Papi tu peste Rocsicuta draga mea?Arata grozav!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
File de merluciu in crusta de fulgi de porumb