Bucte cu gem (Buchteln)

de La Ancuta in Dulciuri, 29 Feb 2012 | 5511 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 300 ml lapte caldut
  • 10 linguri zahar
  • 3 oua
  • 35 g drojdie uscata
  • 200 g unt
  • 4 linguri ulei
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • esenta de rom
  • 1 praf de sare
  • gem (pentru umlutura)
  • ulei (pentru uns tava)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bucte cu gem (Buchteln):

Dizolvam drojdia impreuna cu 1 lingura de zahar in putin lapte caldut. Lasam sa stea pana creste putin.


Intr-un vas incapator cernem faina. Facem o gropita in mijloc in care punem drojdia activata, ouale si restul de zahar. Incepem sa framantama si adaugam laptele caldut iar apoi untul topit, dar nu fierbinte. Adaugam si esentele si framantam bine.

La final adaugam uleiul si mai framantam pana obtinem unaluat elastic, care nu se mai lipeste de mana.


Acoperim vasul si lasam sa stea la loc cadut pana isi dubleaza volumul (~ 1 ora si jumatate).


Rasturnam aluatul pe masa usor infainata si il impartim in 4 parti egale. Intindem o parte de aluat in foaie dreptunghiulara, nu prea groasa. Taiem foaia in patratele de ~ 6 cm. punem in mijlocul fiecarui patrat o lingurita de gem iar apoi rulam.


In tava in care le vom coace punem ulei, atat cat sa acopere fundul tavii. Tavalim fiecare bucta in ulei si apoi le asezam una langa alta in tava. Acoperim tava si le mai lasam sa stea inca 20 de minute.


Dam la cuptor, la foc potrivit pana se rumenesc frumos deasupra. Procedam la fel si cu restul aluatului.


Desprindem buctele inca calzi si le lasam apoi la racit pe un platou.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bucte cu gem (Buchteln)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

La Ancuta 1

01.03.2012, 23:20

Va multumesc mult pentru aprecieri

Ella Carla 1

14.03.2012, 17:07

mmm,ce bucte delicioase

La Ancuta 1

14.03.2012, 23:17

Multumesc Carla

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chocolate Crinkles