Bucte cu gem (Buchteln)

de La Ancuta in Dulciuri, 29 Feb 2012 | 5091 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 300 ml lapte caldut
  • 10 linguri zahar
  • 3 oua
  • 35 g drojdie uscata
  • 200 g unt
  • 4 linguri ulei
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • esenta de rom
  • 1 praf de sare
  • gem (pentru umlutura)
  • ulei (pentru uns tava)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bucte cu gem (Buchteln):

Dizolvam drojdia impreuna cu 1 lingura de zahar in putin lapte caldut. Lasam sa stea pana creste putin.

Intr-un vas incapator cernem faina. Facem o gropita in mijloc in care punem drojdia activata, ouale si restul  de zahar. Incepem sa framantama si adaugam laptele caldut iar apoi untul topit, dar nu fierbinte. Adaugam si esentele si framantam bine.
La final adaugam uleiul si mai framantam pana obtinem unaluat elastic, care nu se mai lipeste de mana.

Acoperim vasul si lasam sa stea la loc cadut pana isi dubleaza volumul (~ 1 ora si jumatate).

Rasturnam aluatul pe masa usor infainata si il impartim in 4 parti egale. Intindem o parte de aluat in foaie dreptunghiulara, nu prea groasa. Taiem foaia in patratele de ~ 6 cm. punem in mijlocul fiecarui patrat o lingurita de gem iar apoi rulam.

In tava in care le vom coace punem ulei, atat cat sa acopere fundul tavii. Tavalim fiecare bucta in ulei si apoi le asezam una langa alta in tava. Acoperim tava si le mai lasam sa stea inca 20 de minute.

Dam la cuptor, la foc potrivit pana se rumenesc frumos deasupra. Procedam la fel si cu restul aluatului.

Desprindem buctele inca calzi si le lasam apoi la racit pe un platou.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bucte cu gem (Buchteln)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Bucte cu gem (Buchteln)-0
Bucte cu gem (Buchteln)-1
Bucte cu gem (Buchteln)-2
Bucte cu gem (Buchteln)-3
Bucte cu gem (Buchteln)-4
Bucte cu gem (Buchteln)-5

COMENTARII (25)

La Ancuta

La Ancuta 1

01.03.2012, 23:20

Va multumesc mult pentru aprecieri

Ella Carla

Ella Carla 1

14.03.2012, 17:07

mmm,ce bucte delicioase

La Ancuta

La Ancuta 1

14.03.2012, 23:17

Multumesc Carla

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!