Budinca cu dovlecei si telemea

de Gicuta in Mancaruri de legume, 9 Iul 2015 | 17408 vizualizari

 

O mancare usoara de vara, delicioasa si plina de vitamine.

 

INGREDIENTE

  • 600 g dovlecei decojiti si fara seminte
  • 250 g telemea
  • 1 morcov(cca150g)
  • o ceapa mare
  • 180 g faina
  • 5 oua
  • 60 ml ulei
  • o lingurita praf de copt
  • o legatura de marar
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu dovlecei si telemea:

Dovleceii, morcovul si branza  le dam pe razatoarea cu orificii mari.

Ceapa o tocam cubulete.

Intr-un bol incapator batem bine cele 5 oua cu telul.

Dovlecelul il punem intr-o stercuratoare la scurs sau il stoarcem in mana.

Adaugam legumele (pe rand), branza si mararul peste ouale batute si amestecam usor cu o spatula, dupa fiecare.

Incorporam faina amestecata cu praful de copt.

La sfarsit adaugam uleiul in fir subtire.

Intr-un vas termorezistent (dimensiune 20 x27 cm) tapetat cu hartie de copt, turnam compozitia.

Dam vasul la cuptorul incalzit in prealabil, la foc potrivit pentru 35-40 minute, pana ce budinca se rumeneste frumos.

 

Dupa racire se portioneaza. Se poate servi si calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu dovlecei si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancare de vara cu dovlecei, rosii si usturoi