Hribi cu smantana

de gaby_duceag in Mancaruri de legume, 25 Feb 2019 | 1036 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru reteta asta ai nevoie de:
  • hribi (in cazul retetei de fata, fierti)
  • ceapa (eu ador ceapa rosie) 1-2 bucati
  • unt (nu-l omiteti si nu-l inclocuiti cu ulei ca ‘pa aia o sa ziceti ca nu v-am dat bine reteta…)
  • ulei/ulei de masline
  • sare
  • piper
  • smantana
  • usturoi – optional
  • 1-2 foi de dafin (depinde cat faci, daca-s multi merg 2 foi, daca nu doar una, nu e ok nici gust prea puternic)
  • amidon alimentar

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hribi cu smantana:

Mod de preparare Hribi cu smantana


Pentru inceput pui la foc mic ulei (3 linguri) + 50-80 g unt. Untul da gust grozav mancarii dar nu merge pus fara ulei, ca se arde.


Pune ceapa tocata (eu pun 2, ajuta la ingrosarea sosului) si caleste pana se inmoaie. Adauga hribii (ii tai cum iti place, cuburi, fasii, nu conteaza asa mult asta), foaia de dafin si caleste inca 4-5 minute amestecand.


Din acest moment incepi sa adaugi apa, dar nu multa, ca nu faci ciorba. Nu-i rau sa pui supa de pui daca ai…


Pui o cescuta (100-150 ml), lasi la fic mic, amesteci usor cand si cand, pui capac pe cratita dar nu acoperi complet.


Cand a scazut pui iar si tot asa, cat sa fie cuprins amestecul dar sa nu depaseasca, sa fie mereu sub nivelul mancarii.


Ideea e ca in final sa fie ceapa bine inmuiata si sa gusti si din ciuperci sa vezi daca-s bine facute, iar sos sa ai in vas cam de un deget.


Nu pleci de langa vas ca oricum nu dureaza mai mult de 25-30 minute totul si oricum nu te grabesti nicaieri,nu? :)) Potrivesti gustul de sare si pui smantana (3-4 linguri smantana buna, cu 30% grasime) – nu pune smantana slaba ca strici treaba si-i pacat de hribi..


Acum vei vedea daca e cazul sau nu sa diluezi putin amidon in apa sa adaugi peste, sa se ingroase usor. Eu uneori nu pun ca-i suficient de gros de la ceapa fiarta, dar depinde si de smantana.


Oricum NU PUNE faina, ca strici toata treaba; ia-ti in casa o punga mare de amidon alimentar (e 4-5 lei)


Sa nu mai aud ca se confunda amidonul cu praf de copt sau amoniac, ca mi se ridica paru-n varful capului!


Aia-s agenti de crestere cu gust pregnant destul de rau dar nu se simte daca-l adaugi in mancaruri pentru crescut, asta-i agent de ingrosare, finut, fara gust.


Daca-ti place, tot acum pui si putin usturoi pisat si amesteci usor.


Servesti NEAPARAT reteta de hribi cu smantana , cu mamaliga.


Exact aceeasi reteta o adaptez si cu piept de pui. Cand adaug hribii pun si un piept de pui taiat cubulete mici, si ala se face repede si mancarea capata gust…tot de ala de incuiat usa :)))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Hribi cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Tabita _ 1

01.03.2019, 11:05

dantes 1

09.03.2019, 18:33

Buni!

RuxyRux 1

10.04.2019, 17:34

Cat sunt de minunati!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4197 puncte

Catalina L

3391 puncte

 Merisor

3247 puncte

Constelatialeu

2943 puncte

RODIMUR

2844 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gem de gutui
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de hribi